Hoppa till innehåll


Most Liked Content


#673 Kraftigt jordskalv i Van-provinsen (Östra Turkiet)

Postad av Sara Yilmaz 30 November 2011 - 18:27

ALLA som är där och jobbar/hjälper till är hjältar i mina ögon :) Jag grät när jag såg nyhetsuppslaget de gjorde om den kinesika kvinnan som kom till Van för att hjälpa människor och misste sedan livet i skalvet som gjorde att hotellet rasade samman....

Riktigt vackert inslag ....

Jag lider med de drabbade i van, och kan inte ens med ord beskriva vad jag tycker om folket som kämpar dygnet runt för att hjälpa de nödställda....
Hjältar, och åker du ERIC är du en hjälte du med...

All styrka åt dig !
 • Magnus, Xelai och ERIC gillar detta


#4014 Flyga med "AtlasGlobal"

Postad av Magnus 07 June 2016 - 07:50

Kan uppdatera med min erfarenhet av Atlasglobal nu som överlag är positivt. De plan vi åkte med var av medelstorlek men det kändes som stolarna hade aningens mer utrymme än exempelvis Pegasus, både på bredden och benutrymmet. Flygvärdinnorna var trevliga och maten var kanske inget sensationellt men för att ingå i biljettpriset (även dryck, dock ej alkoholhaltig sådan vad jag kunde se) så var det helt ok.

 

Vi hade lite strul/missförstånd med bagaget, dels en incheckad sulky som vi ville ha ut i Istanbul vid mellanlandningen som vi aldrig fick. Vi hänvisades till att den skulle komma vid bagagebandet där den aldrig dök upp utan den hade gått direkt till slutdestinationen, med andra bolag har vi dessutom kunnat få den direkt när vi klivit av planet i Istanbul vilket varit väldigt behändigt. När vi kom till säkerhetskontrollen i Istanbul så visade det sig även att man inte förpackat våra alkoholvaror från Arlanda korrekt (de hade inte lagt det i en försluten påse, vilket även vi missade när den packades ner i handbagaget), kontrollanten var dock snäll och lät oss gå tillbaka och checka in handbagaget som vanligt bagage istället och därmed åtminstone få behålla varorna. Det var ju inte Atlasglobal fel såklart men det gjorde resan lite stressigare med nedanstående resultat.

 

När vi kom till Antalya så blev det också rörigt med bagagebanden då våra vanliga väskor kom på ett band och den sistnämnda väskan som vi checkade in i Istanbul kom på ett annat. Det hade förmodligen med förtullningsregler att göra men det var inte direkt uppenbart så det tog en stund innan vi insåg detta. Dessutom hade de placerat sulkyn lite knepigt så det blev en del letandes och "runtspringande" innan den dök upp.  Det gjorde att vi missat busstransfern från Atlasglobal, en ur personalen var dock snäll nog att ringa upp busschauffören och få honom att vända om och hämta upp oss. Det var såklart väldigt bra service men berodde nog mer på den anställdes empati än bolaget policy då en annan ur personalen på samma ställe bara ryckte på axlarna och påtalade att det var vårt eget fel att vi missat bussen.

 

Så, för att ge någon slutledning av detta resetillfälle så är åtminstone jag överlag nöjd med Atlasglobal, framförallt då de var väldigt prisvärda i vårt fall. Överlag trevlig personal och så länge man inte får krångel med sitt bagage så bör man hinna med deras transferbuss.


 • Rallyandreas, ufred och Arom7g gillar detta


#3939 Tips på mäklare

Postad av Arom7g 25 February 2016 - 13:15

Hej igen,

Är detta inte ok, ber jag admin ta bort mitt inlägg.

Jag tänkte bara skriva att vi nu har köpt en lägenhet och att vi köpte den via Alanya Eiendom. De skötte sig exemplariskt och allt fungerade klockrent. Alla papper i handen på mindre än en vecka  :)


 • Ulle, Bodil och Segerpappan gillar detta


#1089 Saknad i Turkiet.

Postad av Magnus 16 March 2012 - 19:25

Min bild av det hela efter att läst igenom det mesta jag hittat är att detta handlar om ett ganska omoget agerande från ett par unga tjejer med påhittade historier och utspel som mest handlar om relationen till deras föräldrar. Vi kan hursomhelst avskriva denna tråden då flickan ifråga aldrig var försvunnen (även om föräldrarna upplevt det så) eller misshandlad.

Däremot vill jag skifta fokus över till Xelai och övriga i tjejgänget som hjälpt till och luska ut allt i detta ärendet. En stor elogé till er alla som varit inblandade i att reda ut detta ärendet och även om allt handlade om någon form av rebell-agerande mot sina föräldrar som gick väldigt snett så känns det bra att veta att det finns människor därute som bryr sig och agerar när de kan hjälpa någon som skulle kunna vara i behov av det!
 • farmor, Xelai och occan56 gillar detta


#930 Mat man ska prova

Postad av Maja 13 February 2012 - 16:03

Är ingen ölälskare direkt men en iskall Efes sitter aldrig fel efter en dag på beachen :)

Vad jag hört om äppel te är det för "turisterna" precis som Magnus skriver men inget turkarna dricker själva direkt.


hehe Efes räcker för mig med.
 • Xelai och Cia gillar detta


#765 SJUKVÅRD

Postad av Maja 30 December 2011 - 12:38

Jag har provat laser på ytliga blodkärl. Hur bra som hälst och billigt. Fin ren miljö trevlig personal. Nästa vecka ska jag till tandläkaren.
 • Marita och Bodil gillar detta


#650 Carl söker restaurangtips i OBA-området

Postad av Sara Yilmaz 29 November 2011 - 13:40

Där i närheten av NEV ligger ju även Stay Kitchen & Bar som är svensk ägd av Annica som även äger båten kismetoglu. Den ligger i samma byggnad som evzen mobilya mitt emot alanyum.
Riktigt god mat!
 • babanne och Susanne berg gillar detta


#3950 Öppna bankkonto -vilken bank rekommenderas?

Postad av Ankan2 09 March 2016 - 17:53

Vi valde AKBank och är riktigt nöjda med det valet. Internetbanken funkar utmärkt, servicen på "vårat" lokala kontor är toppen så vi kan verkligen rekommendera denna bank. Har en personlig bankman som hjälper oss på alla sätt.
 • ufred och Arom7g gillar detta


#3872 Ett äventyr att ansöka om Residence Permit

Postad av Göran 17 January 2016 - 22:30

Nåja, så kan man ju tycka, men något direkt bedrägeri har vi nog inte blivit utsatta för men en ganska egendomlig handläggning av ett som det skulle visa sig ganska enkelt ärende.
 
Låt mig påminna om inledningen till mitt inlägg:
Vi, min fru och jag, kom till Alanya i oktober med varsin utgången 
Blå Bok. Vi fick snart reda på av bekanta att numera kunde man ansöka om förlängning på ett nyöppnat Visa Office i Alanya. senare skulle det visa sig att kontoret ifråga var privat - men föreföll att drivas av en man som vi flera gånger träffat på polisstationen i Alanya. Därför föreföll det hela okay...
 
Att Visa Office-mannen hämtade oss på hotellet och skjutsade oss till olika ställen vi måste besöka var väl inte så konstigt - vi hade ju betalt 250TL i serviceavgift så något skulle vi väl få för den...
 
Att det hela landade på en kostnad av 1637TL kan man ha många synpunkter på och jag jobbar för närvarande på att reda ut den saken - inte minst från banken som jag väntar svar på flera frågor.
 
Nu när jag börjar få bättre klart för mig hur ansökans-proceduren egentligen bör gå till så har jag bättre argument att komma med.
 
Vi ska stanna ganska länge i Alanya och de som är inblandade i denna historia ska inte få en lugn stund förrän jag kommit till rätta med detta - inte minst den abnormt höga kostnaden för fyra månaders uppehållstillstånd...

 • ufred och Bodil gillar detta


#3638 Tips på mäklare

Postad av Bodil 30 July 2015 - 10:06

 Mäklaren är Ideal Real Estate.....Nu är nästan allt klart med möbler, inredning och alla små detaljer.  Vi är mycket nöjda och vi har fick Tapu efter vi betalade slutsumman.  B)


 • Elina och AMP gillar detta


#3496 Tips på mäklare

Postad av Maja 08 April 2015 - 08:12

Ja vi har fått våran men det tog 3 år nu är allt klart med el vatten så vi slipper NHT.


 • Magnus och Elina gillar detta


#2695 priser i turkiet

Postad av ufred 27 March 2014 - 23:12

Kan ju tipsa om att alla Apple prylar förutom iPhone är sjukt billiga här nu om man räknar i euro eller svenska kronor.

Köpte en ipad mini retina (16GB) för motsvarande 2800-2900 svenska kronor. I Sverige kostar samma modell 3495 kr.

MacBook PRO 15 tum retina
Sverige: 18500 kr
Turkiet: 16000 kr

Jag säger sjukt billigt för att innan var det tvärtom...sjukt dyrt :))
 • Offshoresvetsaren och Bodil gillar detta


#2154 Ny väg till Gazipaşa

Postad av Magnus 24 May 2013 - 09:28

Nu hittade jag faktiskt lite mer information kring detta där ovanstående tider bekräftas men man uppger även att en transfer åt andra hållet (Gazipaşa till Alanya) även är tillgänglig från Pegasus och den bussen avgår strax efter deras landning klockan 21:20 och gör samma stopp på vägen som i andra riktningen (fast i motsatt ordning då).

Sen erbjuder tydligen det stora transferbuss-bolaget Havaş numer också transfer mellan Gazipaşa och Alanya (15TL/person) vilket man kan läsa mer om på flygplatsens officiella sida: http://www.gzpairpor...ages/havas.aspx

Samt på Havaş egen hemsida: http://www.havas.net...s/Gazipasa.aspx
 • Christina Öhrn och jenla gillar detta


#2028 Längre visumperiod om du äger bostad

Postad av Magnus 17 March 2013 - 11:10

Tydligen har artikeln redigerats och stämmer nu betydligt bättre med mina antaganden att det gäller möjlighet till ett förlängt turistvisum för de som äger bostad i Turkiet. :)
 • Lennart Hallersten och Mike83 gillar detta


#1875 Var köpa möbler i Alanya/Mahmutlar

Postad av Magnus 12 December 2012 - 18:32

BEKO, Arçelik och VESTEL finns alla representerade i Alanya (bland annat längs Ataturk-gatan dock nästan i vardera änden), Arçelik har mig veterligen flest butiker (finns exempelvis även i stora korsningen vid Saray Mah, samt bredvid Alanyum ute efter D400-vägen). Men fråga vem som helst på gatan så kan de peka dig i rätt riktning, detta är välkända butiker bland turkarna.
 • amkoo och LasseP gillar detta


#1664 Apollo flyger till Gazipaşa

Postad av Xelai 07 September 2012 - 05:44

Apollo släpper mer än hälften av sina sommarresor för 2013 till försäljning. Bland nyheterna märks att Apollo som enda charterarrangör flyger till Gazipasa - den flygplats som ligger närmast Alanya.

http://www.cisionwir...ljning,c9301727
 • Magnus och Ambassador gillar detta


#1508 Direktflyg till Antalya

Postad av AnnaMats1 27 June 2012 - 13:37

Såg idag att Pegasus har börjat flyga direkt till Antalya!! Vi sökte resa i oktober och då går det att hitta flyg från Arlanda utan mellanlandning i Istanbul på fredagarna - vilken lycka!! Hoppas att de fortsätter med detta även över vintern...
 • jenlndn och Ulla gillar detta


#1069 Reseguide; Alanya

Postad av Emmy 13 March 2012 - 11:01

Jag har skrivit en reseguide om Alanya som jag skickade in till reseforum.se. Den har nu publicerats! Dock fick jag hålla mig till deras mall och korta ner det jag skrivit ganska mycket.

För er som är intresserade och vill läsa den, ni hittar den här; http://www.reseguide...9#axzz1oz7bL9e2

Hoppas ni finner den något givande :)
 • Xelai och anja2708 gillar detta


#1017 Turkiska Liran får eget tecken

Postad av Magnus 04 March 2012 - 11:50

Precis som Dollarn ($), Euron (€), m fl så har nu även Turkiska Liran, TL fått sitt eget tecken. Det introducerades 1/3 och var ett av 8,362 alternativ som utsetts via en tävling där i princip hela Turkiet kunnat delta.

Postad bild

"The new Turkish Lira sign was revealed at a press conference today, CNN Türk reported. The new sign was the winner out of 8,362 entries submitted to a country-wide contest."

Källa: http://www.hurriyetd...0&NewsCatID=346
 • Alto och gonnawarra gillar detta


#1012 Tips på mäklare

Postad av Magnus 01 March 2012 - 23:22

Hej Lars Johansson,

Jag tycker det är jätteroligt att du gör ditt första inlägg :) här på forumet och önskar dig varmt välkommen till Merhaba.se! Dock blir jag alltid lite skeptisk och höjer på ögonbrynen när just det första och enda inlägget någon gör är reklam för en extern tjänst/sida utan något större underlag.

För att höja din trovärdighet i frågan får du väldigt gärna presentera dig själv, samt även komma med lite underlag till varför du rekommenderar just denna firma. Har du själv köpt lägenhet via dem, känner du ägarna privat eller arbetar du kanske på ett eller annat vis för dem själv?
 • Xelai och Alto gillar detta