Hoppa till innehåll






Foto

Första visningsdagen

Postad av Lapidem , 23 April 2012 · 18692 Visningar

Det har varit en intensiv dag idag. Vi har hunnit bese ett antal lägenheter i 4 olika komplex i olika delar av staden. Nu snurrar det i huvudet av alla planlösningar och pooler och fakta om diverse faciliteter.
Det började med att vi blev upphämtade kl 10.00 utanför vår tillfälliga boning och for iväg i två mindre bussar tillammans med 17 andra plus reseledare. Fick en känsla av sällskapsresa ^_^ . Ett snabbt besök på Cleopatrastranden med lite historiebeskrivning och sedan upp till borgen vilket är ett självklart val vid sådana här tillfällen.

Uppe vid borgen fick vi en kopp kaffe innan vi for vidare mot dagens första objekt i Oba centrum. (här hade vi tänkt inflika lite bilder men timmen är sen och vi fick inte till det med nedladdningen till Merhaba)
I Oba såg vi dels ett spännande nybyggt projekt som låg precis vid gågatan och som gav oss känslan av citylägenhet, dels ett objekt där byggherren hade "blåst ur" en befintlig fastighet, bytt ut el och vattenstammar. Den fastigheten var bara på ritningsstadiet. Där kunde man boka in sig på en lägenhet som står klar om ca ett år till ett förmånligt pris. Fastighetsmarknaden i Alanya är expansiv, det fick vi höra en hel del om under dagen.
Vi hann med några objekt till under dagen. Det mest spektakulära låg en bit utanför upp mot bergssidan. Där skulle man kunna framleva sitt liv utan att någonsin sätta sin fot nere i Alanya. Vi kände oss väldigt kluvna inför detta projekt. Ett paradis för barnfamiljer? Parkera dina tonåringar framför TV-spelen i spelrummet och gå själv till det angränsande gymmet. Och spring på ett
löpband... istället för upp i de underbara omgivande bergen?? Min make tycker att jag låter negativ, så jag är kanske inte så kluven till detta enorma projekt. Jag låter Sten ta vid:

Eller ta med dig din film och boka en egen biosalong för några timmar. Kanske en timme på bowlingbanan eller i squashhallen. Eller i det exklusiva hamamet. Och som pensionär kan det säkert vara en bekväm tillvaro för en månadsavgift på 40 euro ....

Som sagt... en dag med många intryck. Klockan fem blev vi "lediga". När vi hade vilat fötterna en stund och tagit vår medicin (whisky för Sten, Baileys för Gisela) tog vi en promenad runt våra kvarter i Lemon Garden på jakt efter den restaurang du har rekommenderat, Magnus. Aydogan Pide Salonu. När vi passerade Petrol-macken för tredje gången såg vi plötsligt en oansenlig liten lokal strax intill, där ett antal handtextade A4-ark i fönstret antydde att här möjligen kunde serveras mat. Ord som "tavuk" och "pide" stod skrivet med prisuppgift efter. Det var ju restaurangen vi sökte efter! Och den gjorde oss sannerligen inte besvikna! Vilken god mat - bästa maten vi ätit sen vi kom till Alanya. Och vilket fantastiskt vänligt bemötande. God sallad som förrätt, underbart gott stenugnsbakat bröd till den goda köfte-grytan vi åt. Efter maten fick vi elma cayi. Allt till ett lågt pris. Dit kommer vi att gå igen.
Det blir en lång dag i morgon, vi återkommer med ny rapport......




Det låter som ni varit på besök vid Olive City, väldigt fint och välbyggt komplex med den där WoW-faktorn .. dock lite avlägset. Fast även Lemon Garden är ju välbyggt och fint av samma byggherre. Och ni har väl tillgång till en hel del "lyx" där med, dels direkt men även via kringliggande "gardens" som tillhör Utopia III?

Va kul att ni kom iväg till Aydogan, kan inte annat än hålla med dig i allt du säger :)
  • Svara
Jo, jag tänkte ju inte göra reklam men det är precis som du räknat ut. :)
Vi har till och med funderingar på att kanske så småningom sälja och köpa av den byggherren istället.
Men vi trivs fortfarande på vårt Flower Garden i Oba.

Har lite problem med att få in bilder på bloggen, men ska försöka få till det också.
  • Svara
Jo, ren reklam vill vi såklart inte ha i vare sig bloggar eller på forumet men att du namnger ett lägenhetskomplex ni besökt (och inte ens har någon annan relation till) anses inte vara den typ av "egenreklam" eller "säljreklam/marknadsföring" jag vill undvika här.

Skicka gärna ett PM om du har fortsatta problem med bilduppladdningen, du måste först ladda upp dem som "bifogade filer" innan de kan läggas till i inlägget och de får inte vara större än 1200x900px/250KB.
  • Svara

eller Sign In

Mars 2024

M T O T F L S
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627 28 293031

Recent Entries

Recent Comments