Hoppa till innehåll






Foto

Andra visningsdagen

Postad av Lapidem , 24 April 2012 · 5534 Visningar

Vi får nu upp farten och börjar redan 09.30. En kort tripp till ett annat av deras Garden-komplex.
De säljer även "resale" dvs tidigare sålda lägenheter och vi avverkar två sådana. Kan vara bekvämt då de då ofta säljs möblerade.
Sedan vidare till två komplex som håller på att uppföras bakom Alanyum. Var nog första gången som jag blir ordentligt intresserad. Ligger på bägge sidor om marknadsgatan och blir ett väldigt stort komplex men ändå luftigt. En tunnel kommer att förbinda de två delarna under gatan. Detta ska tydligen till och med överträffa O C som jag beskrev igår. Nu är det bara en byggarbetsplats och det kommer att vara färdigt om 11 månader. Känns otroligt men de ska tydligen hålla vad de lovar. Måste vara en byggherre med ordentlig makt då han fått loss denna stora mängd mark där ingenting kommer att skymma utsikten på sluttningen bakom den stora Moskén och Alanyum. (Ja jag är imponerad men kommer att vara lite mera kritisk senare)

En lunch på Alanyum blir det sedan och kan konstatera att "snabbmaten" där är riktigt ok. Vi hinner med lite bildvisning sedan och därefter bär det upp i bergen. Vägen slingrar sig upp och vi hamnar vid ett ställe vid vägens slut. Väldigt fin utsikt över hela Alanya uppe i en liten by där det även finns några nybyggda hus /penthouse. Kontrasten är stor till övriga byn. Ytterligare några projekt hinner vi med och så kommer då avslutningen. Vi kör upp för en brant väg och stannar till med minibussarna. Vi går upp sista biten på vägen som är mycket brant. Ligger hus på olika terasser uppför branten. Vi går in på ett som är till salu och det är en fantastisk utsikt. Men... på terassen framför huset finns en stor spricka som löper snett över hela terassen. Inne i denna trekant finns poolen. Sprickan är så pass stor att ljuset skiner igenom på kanten av platån och när Gisela påtalar sprickan för vårt "reseledarpar" från Stockholm märks det att de inte är förberedda på detta. Peter (vår manlige) "reseledare" säger spontant att han inte kan rekommendera ett köp av huset. Området är på kanske 15 m2 och skulle det rasa så skulle det rasa ner på nästa husterass nedanför. Lite märkligt egentligen att de låter oss se detta. Allting som tidigare har varit så imponerande får nu en spricka i fasaden.

Nu vet jag att det varit en extrem vinter både här men väldigt stora mängder regn. Jag vet också en annan byggherre som jag har kontakt med som har hus uppe på berget där en del terrasser har flyttat sig upp till en halvmeter från huset och där dörrar har slagit sig så att de inte går att öppna men det ger mig en tankeställare......





eller Sign In

April 2024

M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
2223 24 25262728
2930     

Recent Entries

Recent Comments