Hoppa till innehåll






Foto

tredje visningsdagen

Postad av Lapidem , 25 April 2012 · 19734 Visningar

Idag har vi tillbringat mesta tiden utanför Allanya. Målet är Side men vi stannar föst halvvägs. Här är ett nytt bostadsområde på en mindre ort. Kvalitetsmässigt är det som OC i Alanya. Ja.. där är inte alla faciliteter men nästan och till ett lägre pris. Är väl en bra investering om man tänker några år fram i tiden. Därefter vidare till Side som är dagens huvudmål. Byggherren har tydligen vunbnit många priser som jag inte kommer att göra reklam för här. Men jag märker att genom den presentation vi får att det mesta (nästan allt) är sålt innan det är färdigt vilket är ett bra betyg. De visar färdiga projekt först som är slutsålda och därefter det som finns kvar. Kan konstatera att det är hög kvalitet och en väldigt bra organisation för uthyrning som kan finansiera inköpet.
Så hade jag jag 1 till 1½ milj skr över så hade jag slagit till.

På vägen tillbaka är vi väldigt villrådiga. Vi har ett boende som vi är rätt nöjda med. Vi har inte en bra byggherre med oss i detta projekt. men vi har bra medlemmar som är "byggherrar" och som äger lägenheter i vårt projekt i Oba. Vi har också en medlem som är expert på vattenskador med 30 till 40 års erfarenhet. Vi får göra mycket arbete själva inom föreningen och det är en utmaning. Samtidigt har jag genom dessa dagar lärt mig att jag kan friköpa mig från det mesta av detta besväret till en månadskostnad på 40 euro. Så vad ska vi göra, sälja det som vi trivs i och köpa något annat med låg månadskostnad och lite besvär ?

Vill vi tillbringa en tillvaro med "all inclusive" men det är kanske andra som styr anläggningen ??????

Återkommer med valet som vi har att göra. Kanske en komprimiss ???


Jag var föresten på Rasza och kan konstatera att det är väldigt god mat. Och på det turkiska sättet så förklarade kyparen att de just idag inte hade öl till försäljning :) ,
Och Magnus, restaurangen från igår står sig fortfarande och det blir fler besök :)

Såg Real Madrid förlora nu och konstaterar att två stora Spanska gigantiska fotbolls lag förlorat på två dagar samt att det inte alltid är störst som gäller................




Jaha, ni har ingen anläggnings-avgift alls i ert boende? Intressant, jag trodde det var mer eller mindre praxis på alla "turist-komplex". Men ni kanske har satt upp en egen styrelse bland de boende och röstat bort det? Oavsett så är det ju isåfall inte mer än att föreslå på årsmötet att man ska ta in en del jobb utifrån istället mot en viss månadskostnad, om ni trivs med boendet i övrigt menar jag.

Ravza ja, de har riktigt bra mat de med och det syns då det alltid är människor där och äter. Turkarna själva gillar ju också denna som från början var en inriktad mot de inhemska (därav ingen alkoholförsäljning).
  • Svara
Om du menar årsavgiften / månadsavgiften så har vi det i vårt nuvarande boende och den bestäms på årsmötet. Vad jag menar är att vad jag ser så sköts många av de större komplexen av byggherrens personal och därmed också indirekt av byggherren. Även efter att det bildats ägandeförening och styrelse. Handlar det om anläggningar på 100 - 150 lägenheter så bor ofta någon i "byggfamiljen" kvar på området. Styrelsen ( och medlemmarna på årsmötet) har den formella makten men att driva en sådan anläggning är så pass komplicerat att oftast någon från byggbolaget är ledande i styrelsen.

Vi har inte någon från byggbolaget med i styrelsen och har hjälp av en servicefirma i Alanya. Dock får ordföranden i styrelsen lägga ner en hel del arbete av olika skäl. Jag kan förklara mera om detta via mail om du vill.
  • Svara
Skicka gärna ett PM om detta, det är definitivt intressant att veta hur det fungerar hos andra.
  • Svara

eller Sign In

April 2024

M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
2223 24 25262728
2930     

Recent Entries

Recent Comments