Hoppa till innehåll






Foto

Reseguide

Postad av Magnus , 14 June 2012 · 5643 Visningar

reseguide
Våra vänner kom i förrgår och även om det var sen eftermiddag och de var lite trött så tog vi en promenad till Aydoğan Pide Salonu så de fick smaka lite äkta turkisk mat. De tackade sedan för sig och vi tog avsked inför natten.

Tidigt morgonen efter (igår) så plockade vi upp dem med bil och färdades mot Oba Köy för lite härlig frukost. Efter denna avnjutits och vi diskuterat allt mellan himmel och jord så tog vi dem på en tripp längs kleopatra-stranden, upp till slottet och sedan ner till hamnen. Vi passade även på att besöka Metro så de kunde storhandla lite nu när vi ändå hade bil tillgänglig.

Det började sedan bli riktigt varmt så vi tog en tur upp i bergen och stannade till vid en av restauranterna vid dim-floden. Ett par riktigt avslappnade och avkylande timmar spenderades där med varsitt dopp i floden som faktiskt var kallare än jag kan minnas att den varit tidigare år. Å andra sidan har vädret varit märkligt i år över huvudtaget då vi har en riktigt pressande värme under dagarna men fortfarande hyffsat svala kvällar och inte den där fuktiga värmen vi är van vid från andra år.

Vi avslutade det hela på ett konditori där vi slukade lite baklava och glass. En väldigt trevlig dag och nu har vi lämnat dem lite att utforska på egen hand men kommer säkerligen mötas upp fler dagar framöver. Apropå frukost så var jag och frugan iväg och provade på "VAN Kahvaltı]" som ska vara något väldigt speciellt. Serveras bland annat på en restaurang ut emot Mahmutlar och det var tyvärr lite för "speciellt" för min smak. Mycket okända saker av för mig väldigt ovanlig konsistens så det lär inte bli alltför många besök där tyvärr.





eller Sign In

Mars 2024

M T O T F L S
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627 28 293031

Recent Entries