Hoppa till innehåll


Foto

Hettan kommer

Postad av Norrlandskan , 22 May 2013 · 2366 Visningar

sommaren startar i alanya säsong 2013 i alanya värme sol och bad i alanya
Jaha då är värmen på väg tillbaka efter förra veckans moln, regn och kyla. Och det förstod jag i natt när jag vaknade och kände svetten klibba på kroppen. Dax att öppna fönstrena på vid gavel och sova i den svala brisen som kommer i bergen!

Vi har ju tur att vi bor en liten, liten bit upp i bergen bakom Alanya centrum. Det är sådan stor skillnad på temperatur och luft när man går hem och när värsta hettan är i juli/augusti har vi oftast en sval bris från bergen som gör att vi inte behöver använda AC:n. Det sparar både el, pengar och hälsan. Har så många bekanta som kommer och de tycker det är för varmt och så slår de igång AC:n men allt för kallt! Jag har fått lära mig att ha MAX 6-8 grader svalare innomhus än utomhus för att inte bli sjuk, givetvis kan man kyla av sovrummet lite extra 30 min innan man går och sover, men sov inte med för kallt - då vaknar man med hosta och rinnig näsa!

Jag är ett sommarbarn och föredrar värme framför kyla, men om jag hade möjlighet skulle jag absolut åka hem till sverige under juli/augusti och slåss med mygg, knott och sviron. Det är ju bara att då jobbar vi som mest, det är högsäsong och turisterna är ju våra kunder så det finns inget alternativ. Men den värmen som är är... helvetisk. Visst, om man kan ligga på stranden under ett parasoll och slappa, då är det inte så hemskt, men att jobba 10-12 timmar och svetten lackar hela dagen är ingenting jag favoriserar.

Bara det är ett ämne för sig: "Åååååh, du bor och lever i Alanya! Vad härligt!! Du måste ju kunna bada och sola hur mycket som helst!" Och om och om igen får man förklara att "Nej, jag hinner inte med sol och bad, vi jobbar oftast 7 dagar i veckan och 10-12 timmar från Maj till September, och tjänar knappt 1/4 av vad jag tjänar i Sverige"....

Nej inte ska jag klaga på värmen! Hellre svettas jag (förrutom i juli/augusti då) än fryser som en hund under vintern när jag går i dubbla underställ, varav ett är i fleece, mjukisbyxor, huvtröja, raggsockar och fårskinnstofflor för att inte frysa.

Låt sommaren och säsongen 2013 i Alanya börja!
Vad jobbar du med i Alanya?
Foto
Norrlandskan
May 29 2013 12:02
Vi, min pojkvän och 2 av våra vänner, har äntligen tagit steget och hyr vårt eget hamam denna säsong. Vi har jobbat för andra och prövat olika hamam, men nu satsar vi på vårt eget. Tuff branch i Alanya eftersom det finns så många hamam, men man måste våga för att vinna! :)

Januari 2020

M T O T F L S
  12345
6789101112
13141516171819
20 212223242526
2728293031  

Recent Entries

Recent Comments