Hoppa till innehåll


Foto

En oinbjuden gäst

Postad av Norrlandskan , 11 July 2013 · 2631 Visningar

råttor oinbjudna gäster ohyra
Jag satt i soffan och såg på TV och tyckte ibland att jag hörde något konstigt ljud... men eftersom vi har alla fönster öppna nu och det kommer en massa ljud utifrån fäste jag ingen större uppmärksamhet på det. Sen skulle jag gå till köket och ta vatten.

Jag går till köket, slår på lyset och hörde bara ett rasslande ljud bakom gasolelementet (som står där diskmaskinen ska stå under diskbänken). Och jag förstod efter 2 sek - vi har en RÅTTA i köket!!!! Jag ropade på min kära pojkvän att vi har en råtta!! Du får komma och kolla var den är! Han ropar tillbaka "Kolla du!". Jo jag tackar och bockar för det!

Stod förstelnad i några sekunder och försökte höra om jag kunde uppfatta några ljud, men inte. Givetvis var råttan tyst som en mus när ljuset var på och någon inne i köket. Svor och tog sopborsten i högsta hugg och drog ut gaselementet, redo att slå ihäl allt som rörde sig. Men ingenting syntes, förutom en hög med råttskit. F-n och hans moster! Jag kan stå ut med många djur/insekter som lever här, men inte en råtta. Har redan för några år sedan råkat ut för att ha en råtta inomhus och då bodde vi en villa som vi hyrde i ett komplex. Den råttan då sprang upp på övervåningen, mot sovrummet, och det tog evigheter innan vi vågade upp för att slå ihjäl den. Den smarta f-n hade klättrat uppför stuprännan och tagit sig in på övervåningen genom en öppen balkongdörr och den försvann samma väg. Men storleken är i samma klass som en Jack Russel terrier... och här är råttorna så aggresiva. De fräser och försöker bita om man kommer i närheten.

Iaf, tillbaka till nuet och råttan som fanns i vårt kök NU. Under vår köksbänk är det plats för diskmaskin och tvättmaskin och mellan de två "hålen" är det skåp under diskhon. Till skåpet under diskhon är det skärt ut två hål på vardera sidan för att man skall kunna koppla in vattenslangarna och avloppsslangar till aparaterna. och genom dessa hål har råttan kunnat springa fritt fram och tillbaka utan att vi sett den. Under diskhon i skåpet hade dessutom min älskade underbara pojkvän (det var inte de orden jag använde när jag öppnade skåpdörren) ställt in potatis! Varför vet jag inte eftersom vi under sommaren ALDRIG har mat någon annanstanns än i kylen eller skafferiet.. Öppnade skåpdörren under diskhon och tada! Råttan hade haft fest på potatisen! Råttskit blandat med söndertuggad potatis i en enda röra. Frågan var bara var råttan hade tagit vägen!!!!

Tejpade igen alla hål, med tjock kartong, som jag kunde hitta i köket och som jag kunde tänka att den kommit in genom. Hällde ut klorin och skrubbade köket från golv till tak. gick till hyresvärden som bor 2 våningar upp (tack gode gud för det) och bad om råttgift. Detta tog några timmar, och jag gjorde allt själv eftersom min älskade underbara pojkvän inte ville lämna vardagsrummet "ifall att....".

Inga ljud, ingenting från råttan och jag bara hoppades att den sprungit ut samma väg som den kommit in, så vi gick och la oss.

kl 01.43 vaknar jag av världens oljud från köket. Väcker min pojkvän som fortfarande tycker att jag kan gå och kontrollera, men nu var mitt tålamod slut och jag drog ut han från sängen och sa att han faktiskt fick följa med! I köket tänder vi ljuset, råttan har på nån höger och vänster kommit sig in UNDER köksinredningen och krafsar som en galning på listerna för att ta sig ut. Den hade jobbat på bra, för det var bitar av trä och damm överallt (åh så glad jag var att jag städat hela köket!!) Vad göra?!? Vi visste inte VAR eller HUR den tagit sig dit, men vi insåg att vi måste öppna upp listerna och döda den.

Vi bröt upp en golvlist beväpnade med sopkvastar, stövlar på fötterna (man vet inte hur galen och aggresiv en råtta kan vara) och väntade och väntade och väntade..... ingenting. Då gjorde vi en enkel sak; några andra potatisar på golvet, släcka ljuset i köket, stänga dörren till köket och täppa till springan under dörren... och vänta vänta vänta. Ingenting.

Jag gav upp, var så trött och klockan var närmare 03.00 så min pojkvän lovade dyrt och heligt att döda den och jag kunde gå och sova. Sov väl sisådär, men när jag vaknade kl 7 på morgonen låg min pojkvän i sängen och snarkade lyckligt. "YAY! Han dödade den!" Väckte honom och frågade hur han dödat råttan? "Jag dödade den inte, den kom aldrig ut.."

Tillbaka till köket, öppna dörren försiktig (hörde inga ljud) med stövlar på fötterna och sopborsten i högsta hugg.... Och då möter mig synen; några brödbitar och nån halväten potatis på golvet, samt en plastpåse med en råttsvans slingrandes ut. Smäller igen dörren och hämtar min pojkvän och tillsammans öppnar vi igen dörren till köket.... "Är den död??!" (allt i viskande samtalston, som om råttan skulle bry sig..) "Vet inte!" ... "Men om den inte vore död skulle den ju ha spring och gömt sig, eller?" "Kanske..."

Efter många om och men - råttan hade ätit ihjäl sig och krypit in i plastpåsen för att dö, som för att säga "ursäkta besväret, men nu blir det lätt att kasta ut mig". Givetvis fick jag städa köket från golv till tak igen med klorin eftersom det var råttskit på hela golvet.

AVSKYR råttor, stora, aggresiva och äckliga långa svansar. Ryser när jag tänker på det!

Nu är i alla fall huset omringad av råttgift, vi har även köpt råttfällor och placerat ut dem strategiskt (tror vi) och jag hoppas att inte nästa råtta hittar in till oss!
Januari 2020

M T O T F L S
  12345
6789101112
13141516171819
20 212223242526
2728293031  

Recent Entries

Recent Comments