Hoppa till innehåll






Foto

Happy Birthday

Postad av Magnus , 10 September 2011 · 2917 Visningar

Idag fyller som sagt en av det kvinnliga könet i sällskapet 30 år vilket vi ville fira ordentligt. Större delen av gårdagen gick åt till planerandet och dagens resultat var definitivt värt det!

Vi började dagen med att åka till vår favoritservering av frukost, Obaköy och åt en jättesmarrig Turkisk frukost som vanligt. Sen var vi hemma och duschade och gjorde oss i ordning. Under tiden dök även våra sängar upp så de finns numer installerade, dock ska fläkten upp samt en extra bäddmadrass ska komplettera ena sängen innan det är klart. Sen meddelades damen ifråga (som var helt ovetandes om allt planerande) att vi skulle gå ut då en pickup-service väntade oss.

Denna körde oss sedan till Harbour Restaurant som är en restaurang som ligger precis längs ut på udden av hamnen. Vi har suttit där ett flertal gånger och druckit Efes då det är jättemysigt att sitta så nära havet med vinden som svalkar. Denna gång ville vi dock även äta och beställde in lite fina fiskrätter såsom jätteräkor. Vi hade även försökt boka in en tårta dagen till ära men det verkar ha blivit något missförstånd. Servitören var dock snabb att erbjuda oss en "specialcocktail" som skulle innehålla alkohol som alternativ. Det lät vettigt tyckte vi så en sådan beställdes in.

Efter maten så lyckades jag såklart uppsöka toaletten precis när denna skapelse togs in men övriga i sällskapet informerade att det var jättefint med fyrverkerier. Det viktigaste var trots allt att damen ifråga var på plats och det vi fick var en vattenmelon som man injicerat med vodka och sedan petat ner sugrör och drink-paraplyer i. Helt ok men såhär i efterhand var det givetvis klantigt att inte fråga om priset i förväg. När notan kom så blev jag lite besviken, att maten skulle vara dyrare än normalt var jag inställd på men att en vattenmelon med en skvätt sprit skulle kosta 150TL kom som en rejäl chock (man hade dessutom tagit extra betalt för fyrverkerierna separat). Vi betalade och såg det helt enkelt som att 30 år firar man bara en dag, även om det kändes fel. Den restaurangen kommer vi säkerligen besöka igen för öldrickande, men några återkommande matgäster blir vi inte.

Efter detta hade vi anordnat så vi blev upphämtad med häst och vagn som tog oss på en tur genom hamnen och lite runtomkring. Det var väldigt mysigt och tanken var att han sedan skulle stanna till vid en juvelerare men på nåt vis lyckades jag irra bort oss så vi fick promenera några gator i efterhand för att hamna rätt. Damen fick sedan välja ut lite smycken vilket gjordes med stor glädje. Vi hade tankar på att besöka en livé-bar efter detta men dom flesta i sällskapet var ganska trötta så vi valde att avsluta kvällen på topp istället.

Resultatet blev en mycket lyckad födelsedag för samtliga i sällskapet, men speciellt för födelsedagsbarnet och jag är väldigt nöjd med att ha kunnat åstadkomma detta med min mycket begränsade kunskap i det Turkiska språket (det blev mycket kroppsspråk, pekande och försök till tolkningshjälp innan vi knytit ihop alltsammans).

  • Offshoresvetsaren gillar detta




eller Sign In

Recent Entries

Recent Comments

Latest Visitors

  • Foto
    Marsah
    05 Nov 2019 - 09:26
  • Foto
    Bernice
    28 Aug 2018 - 11:02
  • Foto
    Nettan83
    08 Mar 2018 - 13:31
  • Foto
    Ewie123
    16 Jun 2017 - 19:42
  • Foto
    Carina Jarlefeldt
    30 Apr 2017 - 11:56
  • Foto
    Victoria
    26 Apr 2017 - 19:02
  • Foto
    61Umit
    17 Apr 2017 - 10:56
  • Foto
    Turkboman
    24 Mar 2017 - 11:56
  • Foto
    jannewen
    19 May 2016 - 10:22
  • Foto
    Arom7g
    25 Feb 2016 - 13:36