Hoppa till innehåll






Foto

Mahmutlar

Postad av Magnus , 30 September 2011 · 32959 Visningar

Dagens förmiddag har jag spenderat mestadels sittandes vid datorn då det varit en hel del aktivitet här på forumet och det känns jätteroligt. Nu vet jag inte exakt hur många det är av er som läser denna blogg som är medlemmar men jag hoppas verkligen att ni alla känner att ni kan skriva både kommentarer i denna blogg och egna inlägg i forumet. Det finns inga frågor som är dumma och hela syftet är ju att vi ska hjälpa varandra utifrån våra egna erfarenheter om Turkiet. Är du inte medlem redan så är du mer än välkommen att registrera dig.

Under eftermiddagen så träffade vi en person som jag anser vara en av mina allra närmaste vänner. Vi var med honom ut till Mahmutlar då han önskade lite rådgivning angående hans lägenhet. Han vill gärna hyra ut denna och ville då ha lite åsikter från en "turist" angående möbelinköp samt vad som behövdes finnas i lägenheten. Vi åkte dit och mätte lite och jag gav honom förslag utifrån vad jag anser han behöver komplettera med. Lägenheten är verkligen jättefin och det är typ 150 meter till havet med en gångtunnel under vägen direkt till stranden på innergården där det även finns pool. Jag har svårt att se hur denna lägenhet skulle bli svår att hyra ut till turister även om Mahmutlar inte är lika stort och välkänt som Alanya.

För er som inte känner till det så kan jag berätta att Mahmutlar är en stad med cirka 20 000 innevånare året om. På sommaren under turistsäsongen stiger det till nånstans runt 70-80 000. Ligger ungefär 10 kilometer från Alanya och har växt väldigt mycket dom senaste åren. Alanya har givetvis ett större utbud av det mesta men Mahmutlar saknar egentligen inget förutom diskoteken men alla anser ju inte det vara en nackdel (det är mycket lugnare i Mahmutlar). Önskar man ta sig in till Alanya så går det dessutom stadsbussar dit hela dagarna och resan tar knappt 10 minuter. Många turister bosätter sig där som pensionärer och Guvernören i Mahmutlar satsar väldigt mycket pengar på sådant som lockar turismen. När väl Gazipaşa Flygplats står färdigt för större charterflyg så tror jag det kommer hända mycket i denna stad på väldigt kort tid.

Vår vän bjöd sedan ut oss på restaurang där jag åt den godaste Döner Kebab jag smakat hittills. På vägen hem svängde vi in på Koçtaş och hämtade upp ett nytt lampglas till vår takfläkt (det som elektrikern tidigare hade sönder). Dom hade först sagt att det skulle ta 2 månader att få hem det men idag ringde dom och meddelade att det fanns att hämta. Vi fick det även kostnadsfritt då det verkade varit ett fabrikationsfel så nu ser vår takfläkt mycket finare ut. :)




Jag läser men det vet du ju redan:)
Mahmutlar växer hela tiden. Lite väl långt bort för min del dock.
Var åt ni kebaben? I Mahmutlar?


Sv: Det vanliga varma kaffet, latte och så är helt ok på Starbucks men icecoffe ska man helt klart inta på Chocolate House. Även deras cappuccino är super god.
  • Svara
Japp, Kebaben var i Mahmutlar på en restaurang som hette Garibin Yeri.
  • Svara
Sv. Spikmatta köpte jag till min pappa i julklapp förra julen och han älskar den. Även min mormor har en som hon använder flitigt så nån nytta gör den nog. Vet dock inte ens om det går att få tag på här. Får kolla men först går jag nog till apoteket och ser vad dom säger. Finns säkert massa antihestamintabletter här receptfritt.
  • Svara

Hej 

 

Vi är precis i en köpprocess av en lägenhet i Mahmutlar så vi skulle uppskatta alla tips på vart man kan köpa billiga möbler vilka är de bästa restaurangerna ..osv.

  • Svara

eller Sign In

Recent Entries

Recent Comments

Latest Visitors

  • Foto
    Marsah
    05 Nov 2019 - 09:26
  • Foto
    Bernice
    28 Aug 2018 - 11:02
  • Foto
    Nettan83
    08 Mar 2018 - 13:31
  • Foto
    Ewie123
    16 Jun 2017 - 19:42
  • Foto
    Carina Jarlefeldt
    30 Apr 2017 - 11:56
  • Foto
    Victoria
    26 Apr 2017 - 19:02
  • Foto
    61Umit
    17 Apr 2017 - 10:56
  • Foto
    Turkboman
    24 Mar 2017 - 11:56
  • Foto
    jannewen
    19 May 2016 - 10:22
  • Foto
    Arom7g
    25 Feb 2016 - 13:36