Hoppa till innehåll






Foto

Picknick & Bazar

Postad av Magnus , 09 October 2011 · 19521 Visningar

När vi vaknade under tidig förmiddag så var det en del moln på himmelen men inget direkt oroväckande och solen sken så det såg ganska lovande ut. Vi ringde därför upp vårt sällskap från igår (Coşkun med familj) och meddelade att vi skulle ta picknicken idag istället. Det trugades en del då man hört att det skulle bli regn men jag stod på mig och sa att solen skiner så de dök upp runt 10-tiden och vi började packa bilen full med mat, gillbestyr och människor. Precis när vi hämtat de sista grejorna så meddelade Coşkun att nu regnar det minsann. Kikade ut från balkongen och nu hade oroväckande mörka moln dykt upp från havet och det duggade lite lätt. Jag lugnade ner övriga med att det troligen inte är så farligt och att det finns mycket träd vid picknick-platsen som tar upp regnet.

Min avsikt var att vi skulle åka till Incekum där de har en riktigt stor anläggning iordningställd för picknick samt camping vilket jag även meddelade övriga. De andra åkte nämligen i bilen medan jag och tjejen tog vår MC-skoter (bilen var full) så vi åkte lite i förväg. De andra kom som jag misstänkt snart ikapp oss men lagom till vi lämnat Alanya bakom oss så försvann de ur min syn. Jag tänkte att de stannat för att handla något så vi tuffade vidare helt enkelt.

När vi väl kom fram till Incekum och entrén för picknicken så syntes de andra inte till. De borde ha passerat oss då det såklart går fortare med bil på stora vägen men det hade de ej gjort. Vi väntade i cirka 15 minuter men började sedan bli lite orolig om något hänt. Vi hade ingen mobil med oss så vi tog oss till närmaste bensinmack och ordnade ett telefonkort och sen vidare till en automat. Det visade sig att de på något vis missförstått mig och istället åkt till Ulaş så det vara att sätta sig på skotern och åka tillbaka. På vägen tillbaka fick vi dock syn på en Bazar så vi stannade till och kikade igenom utbudet lite snabbt. Tjejen hittade lite billiga kläder och sen bar det vidare mot Ulaş. Väl framme var det precis tid för grillning och sallad och mat var förberett och klart.

Bifogad bild Bifogad bild Bifogad bild

Är det något jag lärt mig när det gäller en picknick som Coşkun står för så är det att man garanterat inte behöver gå hungrig därifrån. Så var såklart även fallet denna gång och det grillades både kyckling, köfte (ungefär som kryddad pannbiff) samt adana kebab. Lagom till detta var klart så plockar han dessutom fram ett par riktigt fina köttstycken som smakade gudomligt.

Bifogad bild Bifogad bild Bifogad bild Bifogad bild

En av mina avsikter med Incekum var att jag skulle bada i havet och det fick vi tyvärr stå över här i Ulaş. I Incekum är det lite som en vik så havet är ganska lugnt medan det i Ulaş är helt öppet och när det blåser som det gjorde idag så blir vågorna rätt höga. Solen kikade dock fram för några sekunder och just då kändes det väldigt fint att sitta vid stranden även om man inte badade.

Bifogad bild Bifogad bild Bifogad bild

När vi kommit hem igen insåg vi ju att det var Söndag och även om vi redan besökt en Bazar så kunde vi ju inte missa vår favorit så det blev ytterliggare ett Bazar-besök idag där ännu mer kläder inhandlades (tur att det är billigt och att man dessutom oftast kan pruta ;))

Bifogad bild

På det stora hela har det varit en underbar dag även om vi blev lite blöta på skotern. Vi hade extra tröjor med oss och det regnade i princip inget när vi kommit på plats så det var ingen större fara. Nu verkar det dock som det ska bli 3 dagar i rad med regn här nere och det är verkligen inget jag ser fram emot. Vi får se vad det egentligen innebär men det vore väldigt trist om man blir "innelåst" på grund av detta och det lär tyvärr inte bli så mycket spännande att rapportera då heller.




En mysig dag låter det som ;)
Inte regnade det så värst idag heller, kände bara av några enstaka droppar och då har jag ändå tillbringat större delen av dagen utomhus här i Alanya.
Hoppas att vi klarar oss från de värsta ovädren ännu ett tag, de lär med säkerhet komma senare i höst ändå.
  • Svara
Nä, det var lite smådugg och vi märkte väl mest av det en bit utanför Alanya. Man blir ju dock betydligt blötare på en skoter tyvärr. Men i Ulaş var det inget regn alls under vår vistelse, så det var ju tur jag stod på mig :).

Mmm, hoppas att det regn som "komma skall" fastnar i bergen :P.
  • Svara
Verkar som ni hade en riktigt mysig dag.
  • Svara

eller Sign In

Recent Entries

Recent Comments

Latest Visitors

  • Foto
    Marsah
    05 Nov 2019 - 09:26
  • Foto
    Bernice
    28 Aug 2018 - 11:02
  • Foto
    Nettan83
    08 Mar 2018 - 13:31
  • Foto
    Ewie123
    16 Jun 2017 - 19:42
  • Foto
    Carina Jarlefeldt
    30 Apr 2017 - 11:56
  • Foto
    Victoria
    26 Apr 2017 - 19:02
  • Foto
    61Umit
    17 Apr 2017 - 10:56
  • Foto
    Turkboman
    24 Mar 2017 - 11:56
  • Foto
    jannewen
    19 May 2016 - 10:22
  • Foto
    Arom7g
    25 Feb 2016 - 13:36