Hoppa till innehåll






Foto

En dagens, tack

Postad av Magnus , 11 October 2011 · 542556 Visningar

Detta har blivit en ren "sitta vid datorn dag" av flera anledningar. Jag hade ju lovat min vän Süleyman att översätta menyn på hans restaurang (Aydoğan Pide Salonu) till engelska vilket jag hade tänkt göra under dessa tre dagar med regn vi var "lovade". Nu blev det ju dock inte så mycket regn som jag trott så därför har jag skjutit på det och kände att nu börjar det bli dags att fixa det. Sen var det glädjande nog en hel del aktivitet på forumet idag så när jag ändå höll på vid datorn var det lika bra att börja.

Nu blev det inte bara en översättning utan ju mer jag grejade desto mer ville jag justera och till slut blev det en riktig meny av det hela. Det tog ett par timmar men jag är nöjd med resultatet och hoppas samt tror att Süleyman blir detsamma.

Bifogad bild

Ni kan ju själva se priserna på menyn och jämföra med andra restauranger så inser ni nog snart att det är värt ett besök. Kan även gå i god för att samtliga råvaror är av hög kvalité och att maten smakar underbart (bilderna är dock inte 100% korrekt men väldigt snarlika). Önskar ni vägbeskrivning så skicka mig ett PM bara så ska vi ordna med det.

I övrigt finns inte så mycket att berätta då jag mestadels suttit inne vid datorn. Jag har kikat ut lite då och då och jag har uppfattat det som dagen varit förhållandevis solig och varm. Jag hoppas denna regnperiod är över då jag verkligen saknar att vara ute i solen nu. Och precis när jag skrev detta så hör jag att det börja småregna lite utanför :P. Nåja, jag har inga planer på att lämna lägenheten idag ändå så hoppas på att morgondagen blir bättre helt enkelt trots att väderleken säger annat.

Och vad blev dagens då? Jo, idag blev det ugnslagad kyckling med klyftpotatis och ris, dock ej på restaurang.




Wow, riktigt bra priser. Det stället måste jag besöka nångång. Var ligger det? Kan du inte lägga in det under restaurangtips om du inte redan gjort det?

Översättningar har jag också fått gjort en del här. Bl a för 247transfer.com, en väldans massa sidor som skulle översättas från engelska till svenska. Tog tid då man ju inte bara kan översätta allt rakt av utan måste hitta en vettig följd i det så folk fattar vad dom läser men roligt var det.
  • Svara
Du har PM :).
  • Svara
Jag vill också veta var det ligger - gillar menyn o priserna skarpt ;)
  • Svara
PM till dig också :D
  • Svara
Jag med!
(varför blir jag alltid så hungrig varje gång jag går in på merhaba???)
  • Svara
Holly har PM :)
  • Svara
Hej igen Magnus!!!!
Tittar du in här någon gång fast du avslutat bloggen....??

Efter denna morgons promenerande och snurrande runt i omgivningarna hittade jag rätt på Aydoğan Pide Salonu... hade sedan tidigare en vag aning om att jag nog egentligen visste vilket ställe det var, men kom inte riktigt ihåg var det låg.
Och joodå, nu kunde jag konstatera att här har jag ju varit ett par gånger för några år sedan... tiden går...
Den här sortens "hak" ser ju inte mycket ut för världen, och i de flesta "turisters" ögon har de väl ingen högre mysfaktor.... MEN, det är ju just på dessa ställen man kan få så fantastiskt god "riktig" turkisk mat, och priserna brukar inte vara att klaga på. Nu såg det stängt ut såhär på morgonen, annars hade jag kunnat tänka mig frukost där... men det blir nog ett besök nån annan dag snart :)
  • Svara
Hej Cat,

Man kan ställa in så man får noteringar när någon gjort en kommentar i ens blogg så man inte missar det ;)

Jaha, va trist att det var stängt. Jag vet faktiskt inte när han öppnar om dagarna då jag själv inte är någon morgonmänniska, men han brukar stänga vid en 21-22 om kvällarna iaf. De serverar ju ingen riktigt frukost men va gör det, maten är ju så god så den duger som frukost med :D

Och du har helt rätt, det är bohemiskt men om man som turist skippar såna platser så missar man ju den genuina och enligt mig bästa maten. Det enda jag påpekat till honom är att han skulle behöva byta ut stolarna. De ser helt ok ut men när man suttit på dem en lite längre stund så börjar baken protestera, jag tror stoppningen är för hård eller något sådant.

Om du går dit igen så hälsa från mig!
  • Svara

eller Sign In

Recent Entries

Recent Comments

Latest Visitors

  • Foto
    Marsah
    05 Nov 2019 - 09:26
  • Foto
    Bernice
    28 Aug 2018 - 11:02
  • Foto
    Nettan83
    08 Mar 2018 - 13:31
  • Foto
    Ewie123
    16 Jun 2017 - 19:42
  • Foto
    Carina Jarlefeldt
    30 Apr 2017 - 11:56
  • Foto
    Victoria
    26 Apr 2017 - 19:02
  • Foto
    61Umit
    17 Apr 2017 - 10:56
  • Foto
    Turkboman
    24 Mar 2017 - 11:56
  • Foto
    jannewen
    19 May 2016 - 10:22
  • Foto
    Arom7g
    25 Feb 2016 - 13:36