Hoppa till innehåll






Foto

Pizza & Choklad

Postad av Magnus , 12 October 2011 · 7324 Visningar

Dagens väder har minst sagt varit varierande med regn under natten och gråmulet under morgonen. På förmiddagen kom det dock in ett blått fält från havet och när solen nådde fram så blev det plötsligt riktigt fint. Det passade ju jättebra för vi hade lite bankärenden att uträtta som skulle innebära att flänga mellan flera olika banker. Vi satte av på vår MC-skoter med riktning mot den ena banken som ligger nära vårt favoritställe för frukost (Obaköy). Min plan var givetvis att vi skulle stanna till på restaurangen efter första banken och äta just vår favoritfrukost, så blev dock inte fallet.

Precis innan vi kommit fram till banken så började det regna igen och det behövs inte mycket för att man ska bli dyngsur när man åker på en öppen skoter. Vi kom dock fram i ett fortfarande hanterbart skick och tänkte att det kanske gett med sig när vi är klar med vårt ärende, det hade det såklart inte. Vi ringde då och ordnade så vi kunde byta ut skotern mot en bil istället. Fick kryssa mellan regndropparna hem igen där vi kunde byta fordon. Som jag tidigare nämnt så förderar jag skoter före bil i Alanya alla dar i veckan, utom när det regnar :angry:.

Vi åkte sedan in till centrum och fixade våra ärenden i resterande två banker. I detta läget hade jag redan blåst av tankarna på frukost då det tagit alldeles för lång tid att ordna med allt detta. Vi letade nu istället efter lämpligt ställe för lunch och vi gled just förbi Pizza Pizza och kände båda att det vore gott med lite Pizza á la amerikansk modell. Nu är det så fiffigt att det finns tre av dessa Pizzerior (Pizza Pizza, Domino´s Pizza samt Flipper Pizza) precis runt hörnet ifrån varandra och någon av dem har oftast en kampanj. Vi tog därför en runda runt kvarteret och mycket riktigt visade sig Pizza Pizza ha en pågående kampanj. Det innebar att vi fick varsin pizza (minsta modellen men det duger), 1 paket strips samt 1 liter Cola till en kostnad av 18TL. RIktigt bra pris som två personer blir mätta på. Det ingick även en "trisslott" där man kan vinna extra mat, dryck eller lite "souvenirer". Jag vann ett förkläde :rolleyes:.

Trots att vi båda var riktigt mätta efter måltiden så kunde vi inte låta bli att slinka in på Chocolate House för en liten efterrätt. Det ligger nästintill granne med Pizza Pizza och vi har inte varit dit alls denna gång så det fick duga om ursäkt. Chocolate House är ett lite annorlunda ställe som definitivt är en ren turistfälla (en bra sådan) som samtidigt ser väldigt exklusiv ut. Låt er dock inte luras av det yttre, serveringen är jättefin och deras bakverk och glass-arrangemang är jättegoda men samtidigt inte alls dyra. Det består egentligen av två avdelningar där den inre är en ren butik som säljer svindyr choklad (av finare sort) samt det mer prisvärda godiset Turkish Delight som är jättegott det med. Sen har man den yttre delen som är en servering där man kan dricka och äta gott till ett vettigt pris. Tjejen beställde in en tårtbit med te och jag slog till på en av deras glass-skapelser och totalt landade det på 15TL (cirka 60 kronor). Jag var tyvärr lite för långsam med kameran så tårtbiten hade nästan hunnit halveras :D.

Bifogad bild Bifogad bild Bifogad bild

Det har varit alldeles för mycket regn under dagen för min smak men nu utlovar dem sol de närmaste dagarna så vi får hoppas det kan kompensera lite för vädret som varit de senaste dagarna.




Pizza Pizza har helt ok pizzor tycker jag. Länge sen vi åt där dock.
Chocolate House, mitt favvoställe :-) Gillar deras choklad, smakar choklad till skillnad mot den sockersöta man köper i vanliga butiker. Med tanke på priset blir det dock inte så ofta man handlar loss där men vid påsk brukar jag alltid köpa en del där och fylla sonens påskägg.
  • Svara

eller Sign In

Recent Entries

Recent Comments

Latest Visitors

  • Foto
    Marsah
    05 Nov 2019 - 09:26
  • Foto
    Bernice
    28 Aug 2018 - 11:02
  • Foto
    Nettan83
    08 Mar 2018 - 13:31
  • Foto
    Ewie123
    16 Jun 2017 - 19:42
  • Foto
    Carina Jarlefeldt
    30 Apr 2017 - 11:56
  • Foto
    Victoria
    26 Apr 2017 - 19:02
  • Foto
    61Umit
    17 Apr 2017 - 10:56
  • Foto
    Turkboman
    24 Mar 2017 - 11:56
  • Foto
    jannewen
    19 May 2016 - 10:22
  • Foto
    Arom7g
    25 Feb 2016 - 13:36