Hoppa till innehåll






Foto

Long time no see

Postad av Magnus , 13 October 2011 · 80282 Visningar

Äntligen är solen tillbaka på heltid!

Ja, idag har som sagt varit en helt underbar dag dränkt i solens ljus som jag verkligen har saknat. Man känner dock att det inte alls är samma tryckande värme efter allt regnande utan nu är det mer som en fin svenska sommardag. Frågan är om det hinner byggas upp någon högre luftfuktighet igen innan det dyker upp regn igen. De varnar nämligen för regn till helgen igen men sen ska å andra sidan solen få vara ifred ett flertal dagar (om det nu stämmer).

Hursomhelst så kände jag att denna dag måste man ta tillvara på och bestämde därför att vi skulle åka runt lite och framförallt i bergstrakterna. Vi siktade in oss på dammen uppe vid dim-floden som ligger en bra bit upp i bergen med fina vyer. Jag hade förväntat mig att dammen skulle var fylld till bristningsgränsen nu efter allt regn men det verkar som man varit duktig på att tappa av den då den inte alls var särskilt full. Det blev en lyckad "utflykt" och vi passade på att utforska lite mindre vägar uppe i bergen. De ledde inte till nåt jättespännande men vi såg att det fanns en eller två restauranger allra högst upp som troligen är riktigt mysigt att sitta vid, vi valde dock att vända tillbaka i detta läget.

Bifogad bild Bifogad bild Bifogad bild Bifogad bild

På tillbakavägen så stannade vi till vid Alanyum då tjejen ville besöka LC Waikiki och kika på deras klädutbud. Jag passade på att köpa lite smågrejor på Tekkzen som jag saknat och sen valde vi att äta på övre plan när vi ändå var där. Efter att ha funderat ett tag så valde jag fakiskt att äta på Burger King. Jag vet inte vad som lockade där egentligen men jag lät magen bestämma. Frugan kikade lite förvånat på mig och hon skulle då definitivt ha något från de turkiska serveringarna. I efterhand kan man ju såklart säga att hennes mat egentligen såg godare ut men å andra sidan var jag sugen på Burger King och då fick det bli så. Efteråt försökte jag få med henne på en "åktur" i deras 5D-Cinema men det var tvärstopp. Vi har besökt den förut och jag måste säga att det är hiskeligt roligt och 3D-effekterna är rätt imponerande. Kan lätt rekommendera "Halloween-temat" om ni inte är alltför lättskrämd vill säga ;).

Nu ska vi ut på en kvällsrunda där jag bland annat tänkte lämna av min meny till Süleyman. Förhoppningsvis blir han glad och kanske kan man t.o.m få plats med en Mevlana när man ändå är där :rolleyes:. Nu hoppas vi bara att morgondagen bjuder på lika fint väder.




Härlig dag! Det är så fint uppe vid dammen.
Haha jag älskar dessa 5D filmerna och jag och sonen kollar ofta dom. Halloween temat får det bli nästa gång (om jag vågar) ;-)
  • Svara
Så härligt vi har det nu när solen är tillbaka! Håller med om att det är fint uppe i bergen, och framför allt skönt att ta en tur uppöver när det är som hetast väder här sommartid.
  • Svara
Åh, älskar Mevlana! På tal om det, vad är egentligen skillnaden på Pide och Mevlana? Vissa säger att det är helt olika saker, vissa säger att det är exakt samma, vissa säger att det heter Pide Mevlana och inte alls Pide ELLER Mevlana. Jag har alltid sagt Mevlana, för det var så det hette på just det stället när jag åt det för första gången.
  • Svara
Holly: Enligt mig så skulle jag översätta "Pide" till "Turkisk Pizza" även om den definierade översättningen är Bröd eller rentav Pitabröd. Det som står före Pide anger vilken fyllning man har på pizzan och Mevlana är ju ett smeknamn för Karışık Pide som betyder "Bröd med blandad fyllning", med andra ord är Mevlana en "Mixed Pizza", enligt mig.

Egentligen tycker jag du ska starta upp en tråd i forumet för denna frågan då det säkert finns olika åsikter kring detta.

Xelai: Du ska absolut testa Halloween-temat, det står ett snäpp högre än de andra filmerna. Men din son kanske upplever den som lite otäck.
  • Svara
Nja, sonen är riktigt kaxig och ganska så orädd. Tänkte mer på mig själv om jag vågar eller inte ;-)
  • Svara

eller Sign In

Recent Entries

Recent Comments

Latest Visitors

  • Foto
    Marsah
    05 Nov 2019 - 09:26
  • Foto
    Bernice
    28 Aug 2018 - 11:02
  • Foto
    Nettan83
    08 Mar 2018 - 13:31
  • Foto
    Ewie123
    16 Jun 2017 - 19:42
  • Foto
    Carina Jarlefeldt
    30 Apr 2017 - 11:56
  • Foto
    Victoria
    26 Apr 2017 - 19:02
  • Foto
    61Umit
    17 Apr 2017 - 10:56
  • Foto
    Turkboman
    24 Mar 2017 - 11:56
  • Foto
    jannewen
    19 May 2016 - 10:22
  • Foto
    Arom7g
    25 Feb 2016 - 13:36