Hoppa till innehåll


Välkommen till Merhaba.se! - Mötesplatsen för alla oss med någon form av anknytning till Turkiet.


Logga in  Logga in via Facebook

Registrera dig nu!
Merhaba! (hej på Turkiska)

Detta är mötsplatsen för alla som som vill utbyta erfarenheter om det fantastiska Turkiet.
Oavsett om du är en nyfiken "turist" som står inför ditt första besök av landet, är van turkiet-resenär eller rentav bor där så har du kommit till rätt webbplats.

Du besöker oss just nu som Gäst vilket ger dig en något begränsad tillgång till vårt ständigt växande informationsunderlag. Vi råder dig därför, att helt kostnadsfritt registrera dig som Medlem så att du får full access samt möjlighet att dela med dig av dina egna erfarenheter i vårt forum, ladda upp foton i bildarkivet, starta upp en egen blogg i ämnet och en massa annat skoj. Är du redan registrerad så loggar du in via knappen här till höger eller länken längst upp till höger på sidan.

Registrera dig som Medlem här
Välkommen in i värmen!
 
Guest Message by DevFuse

Så vitt vi känner till gäller "90 dagar under en 180-dagars period" för resande som önskar besöka Turkiet på ett turistvisum sedan Februari 2012. De nya visumreglerna stänger möjlighet till såkallade "visa-runs" där man lämnar landet över en dag för att genast få nytt visum vilket var möjligt med det tidigare 90-dagars visumet (utan begränsningsperiod på 180 dagar). De nya 90/180-visumet begränsar besök med turistvisum i linje med de grundläggande reglerna för ett Schengenvisum och tanken är att man ska ansöka om ett uppehållstillstånd om man önskar vistas en längre tid i Turkiet.


Vi vet att många fortfarande kämpar för att förstå reglerna (som är tämligen omständiga) och undrar om det kommer att påverka just dem i deras resande till Turkiet. Vi presenterar därför denna Visum-kontroll som på ett enkelt sätt hjälper dig se huruvida dina/ditt besök till Turkiet kan genomföras på enbart turistvisum, eller om du kommer att behöva ansöka om turkiskt uppehållstillstånd.


Fyll bara i resedatum (under en ettårsperiod), och vår Visumkontroll ger dig automatiskt resultatet nedanför!



Inresedatum Utresedatum Antal Dagar
Resa nr.1: --
Resa nr.2: --
Resa nr.3: --
Resa nr.4: --
Resa nr.5: --
Totalt Antal Dagar: --

VISUM-Information:
Visumets Startdatum Visumets Slutdatum Dagar i Turkiet
TURIST-VISUM nr.1: -- -- --
TURIST-VISUM nr.2: -- -- --


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
RESULTAT: --
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Problem med Visumkontrollen?

Om du upplever problem med visumkontrollen, prova först att ladda om sidan. Kvarstår problemen så förslår vi att du provar besöka sidan igen med senaste versionen av Google Chrome eller Firefox samt säkerställer att Java-Script är aktiverat i din webbläsare.


Ansvarsfriskrivning

Denna Visumkontroll baseras på den information vi haft tillgänglig vid tidpunkten då denna framställdes. Även om vi anser visumkontrollen funktionsduglig så kan Merhaba.se eller dess ägare ej hållas ansvarig för eventuella felaktigheter och vi uppmanar till extra kontroll om du reser nära slutdatum och/eller förnyelsedatum för ett Visum. Känner du dig osäker bör du i första hand vända dig till Ambassaden.