Hoppa till innehåll


Välkommen till Merhaba.se! - Mötesplatsen för alla oss med någon form av anknytning till Turkiet.


Logga in  Logga in via Facebook

Registrera dig nu!
Merhaba! (hej på Turkiska)

Detta är mötsplatsen för alla som som vill utbyta erfarenheter om det fantastiska Turkiet.
Oavsett om du är en nyfiken "turist" som står inför ditt första besök av landet, är van turkiet-resenär eller rentav bor där så har du kommit till rätt webbplats.

Du besöker oss just nu som Gäst vilket ger dig en något begränsad tillgång till vårt ständigt växande informationsunderlag. Vi råder dig därför, att helt kostnadsfritt registrera dig som Medlem så att du får full access samt möjlighet att dela med dig av dina egna erfarenheter i vårt forum, ladda upp foton i bildarkivet, starta upp en egen blogg i ämnet och en massa annat skoj. Är du redan registrerad så loggar du in via knappen här till höger eller länken längst upp till höger på sidan.

Registrera dig som Medlem här
Välkommen in i värmen!
 
Guest Message by DevFuse

Foto

Antalyas bästa badorter

antalya alanya side bad

  • Please log in to reply
Inga svar i detta ämne

#1 Magnus

Magnus

    Site-Admin

  • Admin
  • 1413 inlägg
  • PlatsDalarna, Sverige (dock helst i Alanya)

Postad 28 August 2011 - 10:29

På expressen hittar man idag en artikel där man kort men informativt beskriver sju olika populära badorter i Antalya-provinsen.

"Längs den turkiska sydkusten och i Antalyabukten i synnerhet ligger några av landets populäraste badorter. Här hittar du allt från intensivt partyliv längs Alanyas bargator till lyxiga golfhotell i Belek. Vill du varva ner i lugna, natursköna omgivningar är kanske lilla Çamyuva ett resmål för dig."

Såhär säger dom exempelvis om dem tre kanske allra populäraste badorterna för oss Nordbor:

Antalya
"Antalya är den turkiska Rivierans huvudstad. Här hittar du allt från pulserande bargator till historiska kulturminnen. Staden har ett stort utbud av nöjen och det finns många restauranger i alla prisklasser. Restaurang- och utelivet håller hög klass och kan konkurera med flera av Europas metropoler. I utkanten av centrum mot väst ligger den vita rullstensstranden Konyaalti och i öster ligger den finare sandstranden Lara. Det finns även en mindre strand och möjlighet för klippbad i centrum."

Side
"Den mångsidiga badorten Side ligger mitt emellan Antalya och Alanya på Turkiets Medelhavskust. Side har länge varit ett populärt resmål bland svenskarna och barnfamiljerna trivs extra bra här. Det finns två stränder: den långgrunda stranden i väster är barnfamiljernas favorit. Här hittar du solstolar, parasoller, restauranger, barer och diverse vattensporter. Den östra stranden har något klarare vatten och här är det lättare att hitta en egen liten plats att njuta av solen från. Längs strandpromenaden ligger ett stort utbud av restauranger och kaféer."

Alanya
"Turkiets största semesterort Alanya erbjuder variation och någonting för alla; historiska byggnader, spännande omgivning, aktiviteter, bra shopping och ett brett och intensivt nöjesutbud. Hit kommer både aktiva barnfamiljer och partysugna ungdomar. På den stora klippan ligger en medeltidsfästning från 1200-talet och från båda sidor av centrum sträcker sig långa stränder: Kleopatrastranden i väster är den mest välkända med kaféer, barer och all slags vattensportsaktiviteter. Den östra stranden är mindre befolkad och har en mer lokal prägel. Palm Beach, bortanför Kleopatrastranden, är populär bland ungdomar med många aktiviteter, strandfester och hög stämning."


Källa: http://reseguiden.ex...a-badorter-4011

Also tagged with one or more of these keywords: antalya, alanya, side, bad

0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar