Hoppa till innehåll


Välkommen till Merhaba.se! - Mötesplatsen för alla oss med någon form av anknytning till Turkiet.


Logga in  Logga in via Facebook

Registrera dig nu!
Merhaba! (hej på Turkiska)

Detta är mötsplatsen för alla som som vill utbyta erfarenheter om det fantastiska Turkiet.
Oavsett om du är en nyfiken "turist" som står inför ditt första besök av landet, är van turkiet-resenär eller rentav bor där så har du kommit till rätt webbplats.

Du besöker oss just nu som Gäst vilket ger dig en något begränsad tillgång till vårt ständigt växande informationsunderlag. Vi råder dig därför, att helt kostnadsfritt registrera dig som Medlem så att du får full access samt möjlighet att dela med dig av dina egna erfarenheter i vårt forum, ladda upp foton i bildarkivet, starta upp en egen blogg i ämnet och en massa annat skoj. Är du redan registrerad så loggar du in via knappen här till höger eller länken längst upp till höger på sidan.

Registrera dig som Medlem här
Välkommen in i värmen!
 
Guest Message by DevFuse

Foto

Istanbul - där öst möter väst

istanbul haga sofia blå moskén topkapipalatset

  • Please log in to reply
Inga svar i detta ämne

#1 Magnus

Magnus

    Site-Admin

  • Admin
  • 1413 inlägg
  • PlatsDalarna, Sverige (dock helst i Alanya)

Postad 28 August 2011 - 10:37

Resguiden har skrivit en intressant artikel om megastaden Istanbul.

"Istanbul är den största staden i Turkiet och har ungefär 13 miljoner invånare. Här finns sevärdheter i världsklass och priserna på både boende och mat otroligt prisvärda. Staden delas i mitten av vattenleden Bosporen, västra delen av Istanbul ligger i Europa och östra delen i Asien. De flesta sevärdheterna ligger på västra sidan."

De beskriver bland annat deras syn på shopping:

"Den trevligaste shoppingen gör du i Istanbuls många historiska basarer som alla ligger innanför stadsmurarna i gamla stan. Här hittar du massor av butiker som säljer kryddor, äkta mattor, och halvädelstenarna agat, onyx och karneol. Medan du köpslår och prutar kan du prova (och köpa) turkiskt te och turkisk konfekt, ”lokum”. Vill du shoppa i ett modern köpcenter måste du ta dig till någon av Istanbuls förorter."

Men går även igenom de största sevärdheterna:

"Den mest kända byggnaden i Istanbul är Hagia Sofia vars minareter och 56 meter höga kupol är synlig från flera kilometers avstånd. År 537 var den en av världens största byggnader. I dag är den ett museum. Bredvid den rosa Hagia Sofia ligger Blå Moskén från 1600-talet med sex minareter. En av Istanbuls största historiska byggnader är Topkapipalatset. Härifrån styrde sultanerna över det forna osmanska riket. Palatset är ett jättelikt komplex där mer än 4 000 personer personer bodde. En av de mest sevärda delarna av palatset är Haremet."

Jag besökte själv Istanbul i våras och ni kan beskåda dessa underverk i mitt fotoalbum: http://merhaba.se/fo...anbul-maj-2011/


Källa: http://www.reseguide...moter-vast-3992

Also tagged with one or more of these keywords: istanbul, haga sofia, blå moskén, topkapipalatset

0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar