Hoppa till innehåll


Välkommen till Merhaba.se! - Mötesplatsen för alla oss med någon form av anknytning till Turkiet.


Logga in  Logga in via Facebook

Registrera dig nu!
Merhaba! (hej på Turkiska)

Detta är mötsplatsen för alla som som vill utbyta erfarenheter om det fantastiska Turkiet.
Oavsett om du är en nyfiken "turist" som står inför ditt första besök av landet, är van turkiet-resenär eller rentav bor där så har du kommit till rätt webbplats.

Du besöker oss just nu som Gäst vilket ger dig en något begränsad tillgång till vårt ständigt växande informationsunderlag. Vi råder dig därför, att helt kostnadsfritt registrera dig som Medlem så att du får full access samt möjlighet att dela med dig av dina egna erfarenheter i vårt forum, ladda upp foton i bildarkivet, starta upp en egen blogg i ämnet och en massa annat skoj. Är du redan registrerad så loggar du in via knappen här till höger eller länken längst upp till höger på sidan.

Registrera dig som Medlem här
Välkommen in i värmen!
 
Guest Message by DevFuse

Foto
- - - - -

Stämd från Turkiet?


  • Please log in to reply
14 svar till detta ämne

#1 Cassiie

Cassiie

    Charter-Resenär

  • Medlem
  • 29 inlägg

Postad 03 January 2013 - 17:44

Nu tänker jag ta upp detta här också, för att kanske få lite mer klarhet om vad som kan gälla om detta nu skulle hända.

Det började för ungefär ett år sedan, när jag och min vän letade lägenhet för långtidssyrning i Alanya. Min vän hade sedan tidigare kontakt med en dansk/svensk turkisk kille som ägde en restaurang i Alanya, som nu tydligen även hyrde ut en lägenhet. Vi snackade bara via mail om lägenheten, och vi beslöt oss för att hyra den. Vi skrev aldrig något riktigt kontrakt, utan det var bara mail-kontakt mellan oss, och inga riktiga regler sattes upp. Vad vi fick veta i alla fall är att lägenheten skulle vara städad och vänta på oss när vi anlände. Vi skulle även städa den när vi lämnade den. Vi blev även lovade internet några dagar efter att vi skulle anlända, halva priset på mat på restaurangen och hjälp i Alanya.

Detta var ju väldigt bra tyckte vi! Vi betalade en eller två hyror i förväg och berättade flera gånger att vi skulle vara framme i Alanya den 12e juni. Han sa att vi skulle komma till restaurangen så skulle vi få nycklarna. Skitbra tyckte vi! Den 12 kommer vi fram nästan vid midnatt och kommer fram till restaurangen. När vi frågar efter Alper (som han heter) så tittar personalen förskräckt på oss. "Alper har inte kommit, han är fortfarande i Danmark och kommer inte på några dagar...". Vi får ju panik och de försöker ringa Alper. Efter ett tag lyckas dem, och han säger att vi kan bo där sålänge... Sålänge gick ändå inte så bra, för där bodde redan två andra Turkar i lägenheten, och dem hade ingen aning om att vi skulle komma den 12e.. Vi kommer överens om att de två som bodde där kan stanna en extra natt och sen skulle de flytta ut, och jag och min vän kunde sova där över natten. Vi tar våra väskor och åker dit, och jag får hålla tillbaka tårarna när vi kommer in i lägenheten. Det var det absolut äckligaste jag varit med om på väldigt, väldigt länge. Lägenheten var så skitig och äcklig att det inte var sant. Jag var helt fast besluten om att leta nytt under morgondagen, så fort vi vaknade upp. Jag ångrar att vi inte tog bilder, men hur skulle man veta att detta skulle ske nu i efterhand.. Det var i stil med bajs i toaletterna och så..

Min vän klev upp tidigt dagen efter och storstädade hela lägenheten, helt själv. Stor creds till henne då jag hade aldrig kunnat göra något sånt. Jag hade gett upp, men hon gjorde det så otroligt bra, att lägenheten blev beboelig igen. Under dagen kom även Alpers andra arbetare från restaurangen för att hjälpa till att städa (dvs tvätta balkongerna), men de åkte snabbt igen. Han som bodde i lägenheten stannade även några extra dagar, men det var för att han frågade, eftersom han inte hade någonstans att ta vägen än.

Det tog några dagar (typ två veckor tror jag) innan vi fick hjälp med tvättmaskinen, då det var omöjligt att få tag på Alper. Den enda som var i Alanya var hans pappa, som vi inte kunde kommunicera med alls. Alper syntes heller inte till. Vi fick komma på allt med lägenheten själva utan någon hjälp av vår "hyresvärd". Det tog mer än en månad tills Alper kom till Alanya (som skulle vara max en vecka) och DÅ fick vi vårt internet, som vi även blev lovade. Men även där blev det problem. Routern fungerade inte alls och jag som teknisk kunde inte fixa det. Vi fick då hjälp av några killar. Dagen efter dog den helt. Vi fick vänta ett tag, och vi fick en helt annan router (vet inte ens vad den kostade, eftersom vi betalat för den andra fick vi inte heller tillbaka mellanskillnaden. Alper kom och hjälpte till med den, men när vi sen sa om att vi fått städa lägenheten i två dagar fick vi till svar "Ja, och jag spenderade tre dagar med att fixa ert internet." Vi käkade lite på hans restaurang, men vi fick ALDRIG någon rabatt. En gratis cola tror jag vi fick. Detta är inte allt.

I Augusti började vår enda AC att flippa och fjärrkontrollen till den slutade fungera. Detta betydde att vi inte hade någon aning om hur man stängde av den på ett bra sätt. Vi provade stänga av den på själva maskinen, men då vägrade den nästan istället att starta, och tog sig en bra halvtimme att börja fungera igen, när den väl startade igen. Vi åkte till Alper och förklarade att det var något konstigt med ACn och han sa enkelt - byt batterier i fjärrkontrollen. Jag berättade att det inte var problemet, eftersom den inte var urladdad, utan att det var kontrollen som inte ville kommunicera med ACn. Att byta batterier hade jag redan provat utan resultat. "Byt igen" sa han.. Jo, jag gjorde ju det, men fortfarande fungerade inte ACn. Jag smsade Alper och sa att det var fortfarande något fel på ACn. Två-tre gånger utan svar. Han kom inte för att hjälpa oss en enda gång.


Under den här tíden var det även tjaffs om hyresbetalningen. Eftersom vi inte hade något riktigt kontrakt, så blev vi lurade där också, och han krävde hela tiden mer pengar av oss. Men vi gav oss inte, utan fick ju betala för det vi stannat. Vi ville ju ha från den 12e juni och 3.5 månader framåt, men det gick ju inte, vilket jag ändå förstår. Man betalar för helmånad, men då betyder det att vi borde fått stanna till 12e september. Detta fick vi ju självklart heller inte, då han sa till min vän att hon var tvungen att vara utflyttad den 2a september (jag hade åkt den 29 augusti). Min vän och våra andra vänner STORSTÄDADE lägenheten och skurade varje hörn innan dem lämnade den. Tyvärr hade ett fönster i en dörr gått sönder, men vi hade redan kommit överens att vår vän som råkade ta sönder den självklart ska betala. Sen fick vi även betala elen för Maj månad, även om vi inte varit där, eftersom den stod på räkningen, plus att vi ska betala elen till den 12e september, även om vi inte varit där.

Nu i efterhand så har Alper frågat oss varför vi inte stängde av ACn vid någon strömbrytare. Detta hade ju resulterat i att allt i lägenheten stängts av, inklusive kylen med all vår mat. Han var skitsur för att vi inte hade gjort något åt det. Vi frågade varför han inte hjälpt oss tidigare, han svarade inte.

Elräkningen för Augusti månad kom (vi har inte fått se den än) och Alper krävde oss på den. 1080kr skulle räkningen och fönstret ligga på sa han till slut. Jag blev som tokig och skrev ett långt meddelande där jag förklarade att vi INTE kommer betala hela den summan för så som han har behandlat oss. Han vägrade förstå vad problemet skulle vara (alltså inte läst mitt meddelande alls) och svarade med att han inte vill diskutera detta fram och tillbaka eftersom vi lämnade lägenheten i exakt samma skick som vi fick den. Vår vän som vi bodde med i några dagar har också sett hur den såg ut, och han är på vår sida i allt detta. Han påstår även att vi tagit sönder ett bord som fanns i vardagsrummet, och detta är lögn.

Efter allt vi hade gått igenom, kan jag inte tänka mig att betala för något som vi inte fick hjälp med alls. Jag och min vän har fört över 600kr till honom och väntar på pengarna för fönstret, vilket är ungefär 150kr skulle jag tro. Detta resulterar i 750 kr, och då fattas drygt 300kr, som jag inte kommer betala till honom. Det är ju inte mycket pengar, men jag vägrar göra det, för allt det vi har stått ut med. Han svarar inte på meddelande när man skickar till honom, och nu senast frågade vi om vi kunde få hans turkiska kontonr, så vi kunde föra över de 150kr för fönstret. Visst sa han. Inget kom. Väntade i en månad på nummret. Meddelandet efter löd: Cassandra, har du tänkt föra över de sista pengarna? För annars måste jag gå vidare med saken i Turkiot. Det kommer inte att sluta lyckligt för dig, bara så du vet, om du vill besöka Turkiet igen."


Nu till min fråga efter allt detta: Vad är det han egentligen kan göra? Har vi lagen mot oss helt i detta OM han nu "tar det vidare"?

#2 Cassiie

Cassiie

    Charter-Resenär

  • Medlem
  • 29 inlägg

Postad 03 January 2013 - 18:19

Du måste Registrera dig eller Logga in för att läsa detta inlägg.

#3 Emmy

Emmy

    Charter-Resenär

  • Medlem
  • 27 inlägg
  • PlatsGothenburg, Sweden

Postad 04 January 2013 - 01:23

Du måste Registrera dig eller Logga in för att läsa detta inlägg.

#4 Magnus

Magnus

    Site-Admin

  • Admin
  • 1413 inlägg
  • PlatsDalarna, Sverige (dock helst i Alanya)

Postad 04 January 2013 - 11:01

Du måste Registrera dig eller Logga in för att läsa detta inlägg.

#5 Cassiie

Cassiie

    Charter-Resenär

  • Medlem
  • 29 inlägg

Postad 04 January 2013 - 11:10

Du måste Registrera dig eller Logga in för att läsa detta inlägg.

#6 Magnus

Magnus

    Site-Admin

  • Admin
  • 1413 inlägg
  • PlatsDalarna, Sverige (dock helst i Alanya)

Postad 04 January 2013 - 15:27

Du måste Registrera dig eller Logga in för att läsa detta inlägg.

#7 Cassiie

Cassiie

    Charter-Resenär

  • Medlem
  • 29 inlägg

Postad 04 January 2013 - 15:29

Du måste Registrera dig eller Logga in för att läsa detta inlägg.

#8 doli

doli

    Turist

  • Medlem
  • 4 inlägg

Postad 06 January 2013 - 14:35

Du måste Registrera dig eller Logga in för att läsa detta inlägg.

#9 Advokat Sadik Kutlu

Advokat Sadik Kutlu

    Turist

  • Medlem
  • 3 inlägg
  • PlatsStockholm och Alanya

Postad 13 January 2013 - 22:26

Du måste Registrera dig eller Logga in för att läsa detta inlägg.
  • Lennart Hallersten gillar detta

#10 Cassiie

Cassiie

    Charter-Resenär

  • Medlem
  • 29 inlägg

Postad 13 January 2013 - 23:19

Du måste Registrera dig eller Logga in för att läsa detta inlägg.

#11 Maja

Maja

    Reguljär-Resenär

  • Medlem
  • 60 inlägg

Postad 24 January 2013 - 10:46

Du måste Registrera dig eller Logga in för att läsa detta inlägg.

#12 Maria

Maria

    Charter-Resenär

  • Medlem
  • 33 inlägg
  • PlatsAlanya, Vänersborg, Sweden

Postad 25 January 2013 - 19:17

Du måste Registrera dig eller Logga in för att läsa detta inlägg.

#13 Emmy

Emmy

    Charter-Resenär

  • Medlem
  • 27 inlägg
  • PlatsGothenburg, Sweden

Postad 25 January 2013 - 20:20

Du måste Registrera dig eller Logga in för att läsa detta inlägg.

#14 Maria

Maria

    Charter-Resenär

  • Medlem
  • 33 inlägg
  • PlatsAlanya, Vänersborg, Sweden

Postad 27 January 2013 - 11:33

Du måste Registrera dig eller Logga in för att läsa detta inlägg.

#15 Maria

Maria

    Charter-Resenär

  • Medlem
  • 33 inlägg
  • PlatsAlanya, Vänersborg, Sweden

Postad 27 January 2013 - 11:34

Du måste Registrera dig eller Logga in för att läsa detta inlägg.




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar