Hoppa till innehåll


Välkommen till Merhaba.se! - Mötesplatsen för alla oss med någon form av anknytning till Turkiet.


Logga in  Logga in via Facebook

Registrera dig nu!
Merhaba! (hej på Turkiska)

Detta är mötsplatsen för alla som som vill utbyta erfarenheter om det fantastiska Turkiet.
Oavsett om du är en nyfiken "turist" som står inför ditt första besök av landet, är van turkiet-resenär eller rentav bor där så har du kommit till rätt webbplats.

Du besöker oss just nu som Gäst vilket ger dig en något begränsad tillgång till vårt ständigt växande informationsunderlag. Vi råder dig därför, att helt kostnadsfritt registrera dig som Medlem så att du får full access samt möjlighet att dela med dig av dina egna erfarenheter i vårt forum, ladda upp foton i bildarkivet, starta upp en egen blogg i ämnet och en massa annat skoj. Är du redan registrerad så loggar du in via knappen här till höger eller länken längst upp till höger på sidan.

Registrera dig som Medlem här
Välkommen in i värmen!
 
Guest Message by DevFuse

Foto

Nya regler för korttidsuthyrning av bostad i Turkiet


  • Please log in to reply
Inga svar i detta ämne

#1 Magnus

Magnus

    Site-Admin

  • Admin
  • 1413 inlägg
  • PlatsDalarna, Sverige (dock helst i Alanya)

Postad 04 December 2013 - 19:54

Nya (förändrade) regler gällande uthyrning av korttidsboende (mindre än 12-månaders uthyrningstid) i Turkiet är på ingång. Syftet är att stävja det skattefusk som pågår vid uthyrning av boende, speciellt vid korttidsboende (exempelvis utlänningar som äger bostäder de hyr ut till andra turister som kommer på semester). Ett par punkter som kommit fram om dessa nya regler är:
  • Inkomstskatt
    Ingen nyhet i sig att man som uthyrare ska betala skatt på inkomsterna vid uthyrning, men kontrollen kommer skärpas och straffen om man bortser från detta blir strängare (det anges siffror upp till 10 000TL i böter).
  • Avsiktsanmälan
    Den som önskar hyra ut sin bostad (ägaren) i Turkiet kommer vara tvungen att lämna in en underskriven avsiktsanmälan till myndigheterna där man deklarerar att man avser hyra ut bostaden i företagsform.
  • Företag
    Ägaren av bostaden kommer behöva starta upp ett företag för ändamålet då det kommer vara ett krav för att få hyra ut sin bostad vid korttidsboende.
  • Passuppgifter
    Uthyraren behöver se till att få passkopior på samtliga gäster som ska hyra/bo i bostaden och lämna in dessa till myndigheterna.
Dessa ändringar/nya regler ska enligt uppgift enbart gälla vid korttidsboende och ej om man hyr ut på längre kontrakt (+12 månader), dock är man givetvis tvungen att betala skatt på inkomsterna även i de fallen.

Källa: http://www.yellali.c...urkish-property




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar