Hoppa till innehåll


Välkommen till Merhaba.se! - Mötesplatsen för alla oss med någon form av anknytning till Turkiet.


Logga in  Logga in via Facebook

Registrera dig nu!
Merhaba! (hej på Turkiska)

Detta är mötsplatsen för alla som som vill utbyta erfarenheter om det fantastiska Turkiet.
Oavsett om du är en nyfiken "turist" som står inför ditt första besök av landet, är van turkiet-resenär eller rentav bor där så har du kommit till rätt webbplats.

Du besöker oss just nu som Gäst vilket ger dig en något begränsad tillgång till vårt ständigt växande informationsunderlag. Vi råder dig därför, att helt kostnadsfritt registrera dig som Medlem så att du får full access samt möjlighet att dela med dig av dina egna erfarenheter i vårt forum, ladda upp foton i bildarkivet, starta upp en egen blogg i ämnet och en massa annat skoj. Är du redan registrerad så loggar du in via knappen här till höger eller länken längst upp till höger på sidan.

Registrera dig som Medlem här
Välkommen in i värmen!
 
Guest Message by DevFuse

Foto

Oseriös "konsult" - Visa Office i Alanya


  • Please log in to reply
Inga svar i detta ämne

#1 Göran

Göran

    Reguljär-Resenär

  • Medlem
  • 55 inlägg

Postad 17 March 2016 - 14:35

Alla ni som måste ansöka om uppehållstillstånd i Turkiet - försök att se till att ni inte blir lurade att betala många hundra turkiska lira för avgifter som ni egentligen inte behöver betala för!
 
Risken är överhängande att ni åker på en hel del extra kostnader om ni i likhet med många andra vilsna utlänningar vänder er till Visa Office i Alanya som utlovar att allt ska fixas snabbt och besvärsfritt.
 
I efterhand har det visat sig, för min del, att där tar man med självklarhet ut en avgift av 372,80 (!?) TL som påstås täcka kostnaden för ett Single Entry Visa - som du egentligen inte alls behöver betala för att få uppehållstillstånd! Var vaksam på det!
 
Vänd er istället direkt till Migrations-kontoret i Alanya genom att starta upp ansökningsprocessen på en web-sida med adress https://e-ikamet.goc.gov.tr/
Här kan du få veta vad det egentligen kostar om du går rätt väg: 
 
Se det här som en typ av insändare. Det är mina erfarenheter av att ha följt "goda råd" om hur man skaffar uppehållstillstånd i Turkiet. Skippa Visa Office i Alanya och gå direkt på Migrationsmyndigheten i Alanya enligt förslagen ovan.
 
Jag kommer inte att delta i någon diskussion om detta utan nöjer mig med att ha informerat. En omfattande genomgång av mitt ärende finns på detta forum i tråden: 
 

0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar