Hoppa till innehåll


Välkommen till Merhaba.se! - Mötesplatsen för alla oss med någon form av anknytning till Turkiet.


Logga in  Logga in via Facebook

Registrera dig nu!
Merhaba! (hej på Turkiska)

Detta är mötsplatsen för alla som som vill utbyta erfarenheter om det fantastiska Turkiet.
Oavsett om du är en nyfiken "turist" som står inför ditt första besök av landet, är van turkiet-resenär eller rentav bor där så har du kommit till rätt webbplats.

Du besöker oss just nu som Gäst vilket ger dig en något begränsad tillgång till vårt ständigt växande informationsunderlag. Vi råder dig därför, att helt kostnadsfritt registrera dig som Medlem så att du får full access samt möjlighet att dela med dig av dina egna erfarenheter i vårt forum, ladda upp foton i bildarkivet, starta upp en egen blogg i ämnet och en massa annat skoj. Är du redan registrerad så loggar du in via knappen här till höger eller länken längst upp till höger på sidan.

Registrera dig som Medlem här
Välkommen in i värmen!
 
Guest Message by DevFuse

Foto

Kreativ hyressättning


  • Please log in to reply
Inga svar i detta ämne

#1 Göran

Göran

    Reguljär-Resenär

  • Medlem
  • 56 inlägg

Postad 13 April 2020 - 09:42

Vi har bott på flera lägenhetshotell i Alanya, sex eller tre månader, under många vintrar. I år råkade vi ut för en för oss ny variant på att dryga ut hotellets inkomster.

Med anleding av den tilltagande coronakrisen hade vi beslutat att åka hem en månad tidigare än planerat. Det är bättre att vara hemma om man blir sjuk, än utomlands med allt vad det kan innebära. Allt flera övervintrare började prata om att åka hem i förtid och det skulle visa sig att flertalet hade fattat liknande beslut.

När personalen upptäckte vad som var på gång kom det upp ett anslag i receptionen om att om man ville checka ut tidigare än den dagen man bokat till så måste man ändå betala hyra för hela bokningstiden.

Det uppstod en påtaglig tystnad omkring detta faktum och vi hörde aldrig någon som helst diskussion om den saken. Alla tycktes acceptera påbudet - och egentligen kom ju den utgiften inte som en överraskning eftersom den rimligtvis redan var kalkylerad...

Nåväl, jag förmodar att förfarandet inte är lika invändningsfritt som det verkade vara den gången och mot bakgrund av denna kreativa hyressättning vill jag gärna veta om någon annan råkat ut för något liknande - och i så fall, på vilket sätt, handskats med den saken.
 


0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar