Hoppa till innehåll


Foto

Recension av hotell: Crystal Towers Apart Hotel ***+ [Uppdaterad 21/3-16]

Postad av Färna , 27 August 2015 · 18862 Visningar

crystal towers alanya lägenhetshotell bra läge hotell crystal towers crystal towers apart

Poll: Crystal Towers ***+ (2 member(s) have cast votes)

Har du bott på Crystal Towers - eller planerar du att göra det?

 1. Ja (1 votes [50%])

  Percentage of vote: 50%

 2. Nej (0 votes [0%])

  Percentage of vote: 0%

 3. Ja, jag kommer att göra det i framtiden (0 votes [0%])

  Percentage of vote: 0%

 4. Nej, jag har hittat mitt smultronställe (1 votes [50%])

  Percentage of vote: 50%

Vote Gäster kan inte rösta

Så där, då tänkte jag skriva lite om hotellet som vi har haft och ska ha igen. 2 år i rad alltså.. :) Hoppas ni finner texten intressant och är det några frågor så är det bara att skriva en kommentar så ska jag försöka svara på den! :) Kom ihåg att recensionen bygger på en resa gjord 2014...

 

Crystal Towers Apart ***+

 

Byggt 2012 och såldes först som lägenheter till Européer, dock sålde inte lägenheterna så bra som byggherren hade hoppats på och dem som hade köpt lägenhet fick "byta upp sig" till andra lägenheter utan kostnad och lägenhetskomplexet såldes sedan till nya ägare som gjorde det till hotell. (Källa: Magnus @ Merhaba.se) Hotellet är fräscht och ligger alldeles ypperligt för att funka som ett lägenhetshotell. På hotellet finns en liten shop där man kan köpa allehanda ting, kläder - badleksaker - hörlurar, utbudet är typiskt turkiskt småbutik. Frisör, poolbar och restaurang hittas runt poolen som lägenheternas balkonger vetter mot. En liten lekhörna finns också nere vid poolområdet. Poolområdet har 2 stycken mindre rutschkanor för gäster som kommer med barn alternativt barnasinnet intakt! :) Poolen värms upp av solen och det märktes två dagar efter några timmars regn då poolen var "iskall". Dryga 5 minuters promenad till Kipa och Metro, alldeles nedanför ligger Alanyum som är ett shoppingcentrum med x antal olika butiker. Allt från Mat, sport och järn och med det översta planet (plan 3) med lekland och restauranger (snabbmat som Burger King och några med mer inhemska menyer). Ner till stranden är det ungefär 10 minuter beroende på trafik och gånghastighet. Till hamnen och bazaren kan man antingen gå, drygt 1 till 1.5 KM beroende på valet av väg, eller ta en taxi för drygt 20 lira (ungefär 70 :- ) enkel resa.

 

Hotellrummet som vi hade sist var av mycket bra kvalité, modernt och tidsenligt inrett. Kök, två sovrum med bäddsoffa i vardagsrum/kök och hyfsat stort badrum. Städades dagligen av en väldigt trevlig personalstyrka som gärna skojade friskt med barn. :) Stor välkomnande lobby som inhyser den lilla butiken.

 

Att hotellet håller 3 stjärnor är det inga tvivel om. Läget tycker vi personligen är alldeles perfekt, då vi gärna vill ha så lite stadspuls som möjligt i närhet av hotellet men samtidigt vara nära centrum. Har man pigga ben så är det inga som helst problem att ta sig till fots in till centrum men taxi funkar lika bra.

 

Marknader i närheten

 

Nu är jag ingen expert på vad marknaderna heter, tror Magnus här på forumet har bättre koll på det, men det är en marknad som är bortanför Metro - ut från centrum, och en som är borta vid Kipa - som ligger in mot centrum, som vi har besökt. Den som ligger bortanför Metro är den som "har bäst utbud" och flest säljare. På den marknaden kan man köpa allt från frukt och grönt, kryddor, nötter till kläder och leksaker. Dock är väl marknaderna tänkta som frukt och grönt marknader för bönderna i Alanya. Frukten och grönsakerna är färsk och du har aldrig ätit godare eller billigare, det är nästan så att man överköper. :) Kom ihåg att dessa marknader är välbesökta, väldigt mycket folk i rörelse.

 

Att gå på marknad rekommenderas starkt, speciellt om man har lägenhetshotell, men också för att det är en upplevelse i sig att gå där och trängas med befolkningen! :)

 

[Uppdatering 21/3-16]

 

Hotellet var lika bra som vi kom ihåg det för. Vi hittade till och med en snabbare väg in till stan den här gången, om man fortfarande vill gå men komma fram snabbt. :D

 

Hotellet har inte så mycket utvecklingspotential då det redan är rätt så färdigt och håller bra klass. Har ju dock inte ätit i restaurangen på hotellet än.. Men vad vi har förstått så är maten bra även där! ;)

 

Tyvärr så ingår det inte i Fritidsresors utbud 2016, så vi lär försöka hitta en annan researrangör om vi ska tillbaka till Crystal Towers. Dock är vi väldigt sugna på att testa något nytt nästa gång, både land och stad. Kanske tom researrangör! :P • Magnus gillar detta
eller Sign In

Juni 2024

M T O T F L S
     12
3456789
10111213141516
1718 19 20212223
24252627282930

Recent Comments