Hoppa till innehåll






Foto

En annorlunda semester i Alanya (Sten och Gisela)

Postad av Lapidem , 22 April 2012 · 16775 Visningar

Vi kom till Alanya igår och insåg att det kommer inte att bli som det brukar. Vi kommer inte att bo i vår lägenhet i Oba.
Istället ska vi bo på okänd adress i en lägenhet någonstans i Alanya under en vecka varav minst 3 dagar kommer att gå till att åka runt och se på lägenheter. Varför ??

Det hela började med ett besök på en " Bo utomlands mässa" i Stockholm i början av året . Vi ville framför allt se vad som är på gång i Turkiet som har blivit vårt andra hemland efter att vi skaffade lägenhet i Oba för snart 3 år sedan. det som slår oss är att intresset för Turkiet är stort och det finns flera mäklare och förmedlare på plats. Vi deltar även i ett välbesökt seminarium och tar lite broschyrer av olika mäklare i de olika stånden. Av bara farten fyller jag i en blankett som handlar om chansen att vinna en visningsresa under en vecka under våren. Vi lämnar adressuppgifter och åker hem och tänker sedan inte mera på saken.

Några dagar senare bli jag uppringd av en mäklare. Jag tänker att det är väl bara en säljare och är först lite frånvarande men sen berättar han att jag vunnit en gratis visningsresa till Alanya! Om jag vill kan jag ta med mig en person till och endast betala 1900 kr för en vecka med fritt boende och betald mat under 3 dagar. Vi nappade och nu är vi här !!

(Gisela inflikar):
Här - i solen och värmen! Vi har inte haft några schemalagda aktiviteter idag. Istället har vi kunnat njuta av vädret och staden och doften från apelsinträden. Om vi vore hemma i Sverige nu skulle vi tycka att det var en varm sommardag idag. Vi har strosat runt på gatorna som omger vår tillfälliga boning. Först kom vi till trettiofemmetersgatan. Ena filen var avspärrad. Nere vid havet var strandvägen också avspärrad. Det pågår en cykeltävling i Alanya. Det har varit skönt att vi fick den här dagen på oss att acklimatisera oss innan visningarna börjar imorgon.

(Sten fortsätter):
När vi kom fram igår så möttes vi av representanter för mäklarfirman som arrangerade resan, de kunde bara turkiska men det gick bra ändå (trodde vi). Vi tappade två gäster som de körde ifrån men på det turkiska sättet så ordnade det sig ändå genom att chauffören fick ett samtal och vi stannade tvärt vid en bensinmack. Därefter kom en kompis med de två gästerna som var strandsatta på flygplatsen. Vi kom fram till Alanya och vi var nyfikna på var vi skulle bo. Vi var tre par som de körde till tre olika lägenhetskomplex. Vi hamnade i Lemon Garden som ligger strax bakom Kipa i Cikcilli som är en del av Alanya. Vi tyckte att det kunde vara intressant då det är en del av Alanya vi inte varit i tidigare förutom besök på vauhuset Kipa. Vi blev väl mottagna av en kvinna (Marie) och hennes man som bor här nere sedan ett halvår tillbaka. De hade även fixat frukostmat så vi kände oss riktigt bortskämda!




Intressant, antar att allt bokades in via arrangören men fick ni direktflyg till Antalya eller var det mellanlandning i Istanbul?

Har själv varit lite sugen på dessa visningsresor, priset är ju förhållandevis bra och det skadar ju inte att strosa runt och kika på lite lägenheter någon timme heller :). Nu blev ju din del av resan dessutom helt gratis så då var det ju definitivt inget att fundera på B).
  • Svara
Vi flög med SAS-charter direkt till Antalya. Kan rekommendera detta... men det känns märkligt att inte bo i vår egen lägenhet :)
  • Svara
hej san : ) har sett monga sodana visningar i Kemer och Side för att jag jobbar som förseljare i Turkiet.. undrar hur det gick sen köpte du legenhet?
  • Svara

eller Sign In

April 2024

M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425 26 2728
2930     

Recent Entries

Recent Comments